en kille och en skrattar med grönska i bakgrunden

Skäggetorp, Skattegården

​I Skäggetorp möts människor från hela världen i en stadsdel som är full av liv och rörelse. Letar du efter din första egna lägenhet, eller söker du en bostad som är stor nog att rymma hela familjen? Här har all chans att hitta en plats att kalla hemma.

Fakta Skattegården 2.0

Område: Skäggetorp
Antal rum: 1–4 rum och kök
Yta: 32-89 kvm 
Antal bostäder: 46
Balkong/uteplats: Alla
Upplåtelseform: hyresrätt

Antal rumKvmHyra per månadAntal
1 rok32 kvm 5 096 
5
2 rok48 kvm 7 601
19
3 rok75 kvm10 279
17
4 rok89 kvm11 920
5


Välkommen till nya Skattegården

Planerad byggstart för det nya huset är hösten 2022. Vi räknar med att välkomna de första nya hyresgästerna under senare delen av 2023.

Visionsbild.

Tänk nytt i Skäggetorp

Vi på Stångåstaden satsar på Skäggetorp. Därför ska vi bygga ett helt nytt bostadshus i området Skattegården. Vårt nya hus, som är ett så kallat Kombohus, kommer att innehålla 46 hyreslägenheter fördelat på tre våningar. Huset är byggt helt i trä och enligt en kostnadseffektiv metod som gör att vi kan hålla hyrorna lite lägre än normalt vid nyproduktion.

Lägenheterna kommer vara från 1 till 4 rum och kök, med tyngdpunkt på tvåor och treor. Vi hoppas och tror att detta nya, fina trähus ska bli ett stort lyft för hela området.

Nära till det mesta

Skäggetorp är en egen stadsdel med tillhörande centrum med bland annat vårdcentral, tandläkare, mataffär och bibliotek. I närområdet hittar du allt från ett koloniområde till en större aktivitetspark och kulturhuset Agora. 

I Skattegården bor du nära det mesta – du har flera grönområden inom korta avstånd, och allt du behöver i form av shopping och service i Skäggetorp Centrum eller Tornby. Även Linköpings universitet finns inom bekvämt cykelavstånd.

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet för att löpande få informationen om vad som händer i projektet. 

Länkar

Kontaktperson

Porträttbild Ulrika Thollander. Foto.
Ulrika Thollander

Kundansvarig Nyproduktion​
013-20 86 33​
Ulrika.Thollander@stangastaden.se