Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Ebbepark – Labbet seniorbostäder

I Kvarteret Labbets seniorbostäder kan du som fyllt 65 bo bekvämt och tryggt med fokus på gemenskap. Uthyrning pågår!

Tidslinje

  1. 1 Planering pågår
  2. 2 Byggstart
  3. 3 Uthyrning pågår

Trygghet, tillgänglighet och gemenskap

Livet i kvarteret Labbet är lugnt, tryggt och bekvämt. Här bor du modernt och hållbart i en spännande stadsdel där bostäder blandas med olika typer av verksamheter. Kvarteret ligger i det nya området Ebbepark – bara ett stenkast från Linköping city men också med närhet till Gamla Linköping och fina rekreationsområden i Vallaskogen. I området finns även Apotek, Vårdcentral, gym och flera restauranger.

I den första etappen av kvarteret Labbet bygger vi 106 lägenheter, utav dessa är 49 lägenheter seniorbostäder enligt vårt boendekoncept Senior+. I våra seniorbostäder är trygghet, tillgänglighet och gemenskap centralt. Lägenheterna i Labbet har därför bland annat tillgång till ett stort inglasat uterum där du kan umgås med vänner och grannar, ett ljusterapirum, ett gemensamhetsrum där olika typer av aktiviteter arrangeras samt ett gästrum som du kan boka när du får besök som ska övernatta. Givetvis finns det hiss i fastigheten. Läs mer om vårt boendekoncept Senior+.

Se dig omkring i visningslägenheten

Vilken lägenhet passar dig?

I vår bostadsväljare kan du se lägenhetsritningar, placering i fastigheten, hyror och uthyrningsstatus.

Fakta Ebbepark – Labbet seniorbostäder

Område:

Ebbepark

Antal rum:

1 – 3 rum och kök

Yta:

31-78 kvm

Antal bostäder:

49

Balkong/uteplats:

Ja, de flesta

Inflyttning:

December 2023

Häng med in i en seniorbostad i kvarteret Labbet, Ebbepark

Vad sägs om ett boende som inkluderar en gemensam terrass med inglasat uterum, en lokal att umgås med grannarna i, en övernattningslägenhet när nära och kära kommer på besök och ett ljusterapirum? Allt det här ingår i våra nya seniorbostäder i kvarteret Labbet i Ebbepark. Häng med så tar vi en titt!

Ett köksbord med stolar i en lägenhet

Seniorbostäder med extra allt

Träffa Majvor som flyttat in i en seniorbostad i Labbet.

Bilder

Bild från visningslägenhet
Bild från visningslägenhet
Bild från visningslägenhet
Bild från visningslägenhet
ebbepark labbet senior uteplats skissbild
Visionsbild på uteplats
ebbepark labbet fasad från gatan skissbild
Visionsbild
Visionsbild ljusterapirum

Perfekt läge

Du cyklar enkelt till såväl city som till universitetet och Mjärdevi Science Park. Flera busslinjer passerar området, och med bil är du snabbt ute på E4. I närområdet finns skola, förskola och mataffär. Samtidigt har du nära till lugnet och grönskan i Rydsskogen såväl som i Vallaskogen. Du har även promenadavstånd till alla upplevelser i Gamla Linköping.

Ebbe – Adolf Fredrik Wahlbecks Son


Namnet Ebbepark har sin historiska förklaring. Ebbe var son till Adolf Fredrik Wahlbeck som grundade Wahlbecks Fabriker. Under Ebbes tid som vd i mitten av 1900-talet utvecklades tanken om att samutnyttja resurser mellan privatpersoner och företag. Som exempel fick fabrikens branddamm dubbla funktioner och blev en uppskattad swimmingpool för anställda. Alla var välkomna att tvätta på fabrikens tvätteri. Företaget lät också plantera tallar längs Westmansgatan för att skapa en hälsosam och trivsam miljö. Tanken om samutnyttjande av resurser tas vidare i Ebbepark. Cirkeln sluts och historien leder in framtiden.

Här ligger Ebbepark

Kontaktperson

Mattias Johansson
Mattias Johansson
Kundansvarig Nyproduktion​