Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Innerstaden, Folkungavallen

Här planerar vi att bygga 65 hyreslägenheter med byggstart hösten 2023

Tidslinje

  1. 1 Planering pågår
  2. 2 Byggstart
  3. 3 Uthyrning pågår

Ett aktivt stadsliv i Linköpings innerstad

Här på Folkungavallen planerar Linköpings Kommun för totalt cirka 500 bostäder med många attraktiva lokaler i bottenvåningarna. Därutöver kommer det byggas en skola, kontor, ett parkeringshus med plats för hyrcyklar och lådcyklar samt en livsmedelshall.

På Folkungavallen planerar Stångåstaden att bygga en fastighet vid namn Läktaren med cirka 65 hyreslägenheter samt lokaler i delar av bottenvåningarna med preliminärt byggstart hösten 2023. Vi planerar framförallt för 1-3 rum och kök, men även ett antal fyror och femmor. Här kommer det att bli ett rökfritt boende.

Läktaren är till för dig som vill leva ett aktivt stadsliv i Linköpings innerstads nyaste kvarter. Här bor du hållbart och citynära, med hög standard i en modern fastighet märkt Miljöbyggnad Silver.

Attraktivt läge

I området pågår just nu en byggnation av Linköpings nya simhall som ska kopplas ihop med Tinnerbäcksbadet. Avståndet till resecentrum ligger med bara 15 minuters gångavstånd och gör läget attraktivt för pendlare och det är bara några minuters gångavstånd in till citykärnan. Detta är området för dig som gillar pulsen i vardagen.

Nu har du chans att vara med från start på Folkungavallen – Linköpings innerstads nyaste kvarter. I centrum står den nya simhallen och torget Folkungaplan som ska bli en helt ny och naturlig citynära mötesplats. Kvarteren runt Folkungavallen kommer myllra av liv och rörelse – en naturlig plats där människor, föreningar och verksamheter möts. 

Kontaktpersoner

Ulrika Thollander
Ulrika Thollander
Kundansvarig Nyproduktion​
Mattias Johansson
Mattias Johansson
Kundansvarig Nyproduktion​