Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Innerstaden, Folkungavallen

Här pågår byggnationen av 75 hyreslägenheter. Preliminär inflytt sommaren 2025.

Tidslinje

  1. 1 Planering pågår
  2. 2 Byggstart
  3. 3 Byggnation pågår
  4. 4 Uthyrning pågår

Ett aktivt stadsliv i Linköpings innerstad

Här på Folkungavallen planerar Linköpings kommun för totalt cirka 500 bostäder med många attraktiva lokaler i bottenvåningarna. Därutöver kommer det att byggas en skola, kontor samt en livsmedelsbutik som öppnar i september 2023. Parkeringshuset Neptunus är redan byggt och i drift, så det finns goda parkeringsmöjligheter för både bil och cykel.

På Folkungavallen bygger vi just nu 75 nya hyreslägenheter samt kommersiella lokaler i delar av bottenvåningarna. Vi bygger 1-5 rum och kök men med en övervikt på tvåor och treor, samtliga lägenheter är rökfria.

Skissbild över huset på Folkungavallen
Skissbild från ARQLY

Folkungavallen blir ett nytt kvarter men närhet till stadens puls. Här bor du hållbart och citynära, med hög standard i en modern fastighet märkt miljöbyggnad silver, vilket bland annat innebär att de har en låg energianvändning, god ventilation och bra dagsljus. Huset kommer även att ha solceller på taken och ett modernt ventilationssystem GEO-FTX, vilket innebär att vi nyttjar värme och kyla i marken för att få en behaglig inomhustemperatur både under vintertid och sommartid.

Utöver dessa 75 bostäder planerar Stångåstadens dotterbolag Studentbostäder att bygga drygt 100 studentbostäder på Folkungavallen i en senare etapp.

Fakta Folkungavallen

Område:

Folkungavallen

Antal rum:

1 rum och kokvrå – 5 rum och kök

Yta:

34,5 – 107 kvadratmeter

Antal bostäder:

75

Upplåtelseform:

Hyresrätt

Preliminär inflyttning:

Sommaren 2025

Områdeskarta från Linköpings kommun

Attraktivt läge

I området finns Linköpings nya simhall som ska kopplas ihop med Tinnerbäcksbadet. Avståndet till resecentrum ligger med bara 15 minuters gångavstånd och gör läget attraktivt för pendlare och det är bara några minuters gångavstånd in till citykärnan. Detta är området för dig som gillar pulsen i vardagen.

Håll dig uppdaterad

Kontaktpersoner

Ulrika Thollander
Ulrika Thollander
Kundansvarig Nyproduktion​
Axel Viklund
Fastighetsförvaltare Lokaler