Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Dynamiken

I kvarteret Dynamiken eftersträvar vi lite mindre och yteffektiva hyreslägenheter. Preliminär inflyttning från 2023.

Tidslinje

  1. 1 Planering pågår
  2. 2 Byggstart
  3. 3 Uthyrning pågår

Kvarteret som aldrig sover

Kvarteret Dynamiken blir ett 24/7-kvarter med sprudlande atmosfär och sömnlös verksamhet. Vi vänder oss framför allt till er som önskar bo i ett nytt och spännande bostadskvarter där det alltid är något på gång. Här eftersträvar vi lite mindre och yteffektiva hyreslägenheter. Detta är kvarteret som aldrig sover. Preliminär inflyttning från 2023.

skissbild över innergård med uteplatser och blommande körsbärsträd

Gör intressanmälan

Uthyrning pågår!

Uthyrning av våra nyproducerade lägenheter pågår och du kan göra din intresseanmälan under Sök nyproduktion. Samtliga lägenheter fördelas efter köpoäng i Stångåstadens bostadskö. Du kan lämna 5 intresseanmälningar under samma uthyrningsperiod.

Fakta Dynamiken

Område:

Ebbepark

Adress:

Wahlbecksgatan 18, Kerstingatan 3,7,13,17

Antal rum:

1 – 5 rum och kök

Antal bostäder:

111 (etapp1)

Preliminär inflyttning:

Maj/juni 2023

Lägenheter och lokaler

Dynamiken byggs i tre etapper. Först ut är Parkhusen med 111 hyreslägenheter och några mindre lokaler. I etapp 2 bygger vi Trähuset med cirka 30 lägenheter. Sista etappen blir två hus med cirka 150 lägenheter.

Sankt korst och Lejonfastigheter bygger i Dynamiken

  • Färgeriet skola och verksamhetslokaler
  • Norra fabriken verksamhetslokaler
  • Magasinet verksamhetslokaler

Perfekt läge


Du cyklar enkelt till såväl city som till universitetet och Mjärdevi Science Park. Flera busslinjer passerar området, och med bil är du snabbt ute på E4. I närområdet finns skola, förskola och mataffär. Samtidigt har du nära till lugnet och grönskan i Rydsskogen såväl som i Vallaskogen. Du har även promenadavstånd till alla upplevelser i Gamla Linköping.

Ebbe – Adolf Fredrik Wahlbecks son


Namnet Ebbepark har sin historiska förklaring. Ebbe var son till Adolf Fredrik Wahlbeck som grundade Wahlbecks Fabriker. Under Ebbes tid som vd i mitten av 1900-talet utvecklades tanken om att samutnyttja resurser mellan privatpersoner och företag. Som exempel fick fabrikens branddamm dubbla funktioner och blev en uppskattad swimmingpool för anställda. Alla var välkomna att tvätta på fabrikens tvätteri. Företaget lät också plantera tallar längs Westmansgatan för att skapa en hälsosam och trivsam miljö. Tanken om samutnyttjande av resurser tas vidare i Ebbepark. Cirkeln sluts och historien leder in framtiden.

Kontaktpersoner

Mattias Johansson
Mattias Johansson
Kundansvarig Nyproduktion​
Axel Viklund
Axel Viklund
Fastighetsförvaltare kommersiella lokaler