Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Västra Berga, Pionjärgatan

Här planerar vi för 200 hyresrätter i storlekar mellan 1–5 rum och kök.

Tidslinje

  1. 1 Planering pågår
  2. 2 Byggstart
  3. 3 Uthyrning pågår

Framtiden bor i Berga

Stångåstaden bygger nya hyresrättslägenheter i Västra Berga. Just nu pågår en gemensam storsatsning mellan flera etablerade aktörer för att utveckla och modernisera stadsdelen. Det nya Berga ska bli en levande, attraktiv och trygg del av Linköping. Här är din chans att vara med från början. 

Tänk ett helt nytt hem, i ett helt nytt hus

Totalt planerar vi för att bygga runt 200 hyresrätter i Västra Berga. Fastigheterna kommer att vara i 3–8 plan med lägenheter som varierar i storlekar mellan 1–5 rum och kök. Fokus ligger på tvåor och treor. Fastigheterna kommer att ligga på Pionjärgatan i Västra Berga där det idag ligger parkeringsplatser och parkeringsgarage. De befintliga parkeringsplatserna ersätts med ett parkeringsgarage under de nya byggnaderna.

Du som flyttar in i en av våra nyproducerade lägenheter får inte bara möjlighet att vara med och göra vissa materialval för just din lägenhet — du får också uppleva den härliga känslan av att flytta in i en nybyggd lägenhet. Ett helt nytt hem, där ingen har bott innan du. Och självklart får du all den bekvämlighet, valfrihet och trivsel som kommer med att bo i hyresrätt hos Linköpings största hyresvärd.

Stan runt knuten, naturen utanför dörren

I Västra Berga har du lika nära till city som till skogen. Du bor bokstavligen med naturen utanför dörren, samtidigt som du når stadskärnan enkelt och bekvämt med buss eller cykel. I närheten hittar du naturreservatet Tinnerö Eklandskap som erbjuder ett brett utbud av möjligheter till både motion och rekreation.
Berga ligger vackert placerad i Linköpings södra delar med Tinnerbäcken som ett naturligt vattendrag som rinner rakt genom stadsdelen. I Berga Centrum finns apotek, vårdcentral, folktandvård och en livsmedelsbutik. Daghem, fritidsgård och skolor för årskurs 1-9 finns också i området.

Karta över området

Kontaktpersoner

Ulrika Thollander
Ulrika Thollander
Kundansvarig Nyproduktion​
Mattias Johansson
Mattias Johansson
Kundansvarig Nyproduktion​