Smarta hem-podden

Smarta hem-podden

Bostäder är inte längre bara väggar, tak och golv. I framtiden kommer våra hyresgäster ha helt andra förväntningar på tjänster och service i takt med att tekniken och samhället utvecklas. Därför har vi startat en podd som tar sikte på framtidens smarta hem. Och med Smarta hem menar vi inte bara teknik, utan även hur vi kan leva hållbart och få en så enkel och smidig vardag som möjligt. Värdar för podden är Robert Bäckström och Malin Hansdotter.

Lyssna på podden i din podcast-app, på Spotify eller i spelaren nedan.


Avsnitt 3 - Blir husen mer hållbara när de styr sig själva?

Hur stor del av husens förvaltning går att automatisera och kommer vi se ett hus som helt kan ta hand om sig självt? Vilka fördelar finns det med att digitalisera hus och hur
påverkar det i slutändan de som bor där? Det finns stora vinster att göra när det kommer till energi och hållbarhet men hur påverkas tryggheten om ingen fysisk förvaltare finns. Fokus är på hållbarhet och energioptimering.

AVSNITT 2 - HUR SÄKRA ÄR DIGITALA LÅS?

De blir allt vanligare – de digitala låsen. När vi handlar mer över nätet och tar emot fler leveranser är de en smidig lösning, men hur säkra är de egentligen. Vem är det som äger låset i en hyresrätt och ställer det till problem för de digitala låsen? Vi ser var i utvecklingen vi befinner oss just nu.

AVSNITT 1 - VAD ÄR SMARTA HEM?

Vad innebär egentligen ett smart hem? Handlar det bara om att kunna tända lampan med mobilen eller finns det ett större värde och måste allt kopplas till tekniken? I det första avsnittet reder vi ut begreppen och diskuterar var vi verkligen befinner oss i resan mot det smarta hemmet i dag. 

Läs mer