Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Om oss

Vi skapar framtidens Linköping

Stångåstaden är Linköpings största bostadsbolag och en av landets ledande bostadsaktörer. Men eftersom vi ägs av kommunen, och alltså av alla som bor i vår stad, har vi ett större uppdrag än att se till att människor har någonstans att bo. I det uppdraget ingår att bidra till livet i Linköping genom att utveckla en stad där alla har råd att leva och bo hållbart, med trygga stadsdelar för generationer att trivas i. Helt enkelt en framtidsstad där möjligheterna är många och utmaningarna få, såväl som för våra hyresgäster som för alla Linköpingsbor.

En man och en kvinna håller varsin flyttlåda och skrattar

Vi tänker på dig. Och på framtiden.

Det människor behöver idag, det bygger vi här och nu. Men med omtanke om kommande generationer. Det hållbara tänket och det långsiktiga perspektivet finns alltid med från start, oavsett vad vi bygger. Det är så vi utvecklar goda, sunda och prisvärda bostäder och lokaler som håller för framtidens utmaningar. Att satsa på hög kvalitet är inte bara bra på lång sikt, det gör också vår förvaltning enklare och mer effektiv på kort sikt. Bra för dig, smart för oss och värdefullt för många kommande generationer.

en man, en kvinna och två barn sitter i soffa och ler

Vårt utbud i siffror

Antal lägenheter

14000

Antal studentbostäder

4000

Lokaler

400

Kulturhistoriska byggnader (Kulturfastigheter)

90

Vår vision och affärsidé

Vår vision Ett steg före är vår kompassriktning mot framtidsbilden av oss som drivande aktör i en växande stad. Med fokus på våra kunder, våra medarbetare och en hållbar framtid skapar vi förutsättningar för utveckling och innovation, ett steg före.​

Tätt sammankopplad med visionen finns också vår affärsidé. I den slår vi fast att vi ska erbjuda ett varierat och attraktivt utbud av bostäder i olika prisklasser, där stor valfrihet och god service bidrar till långsiktiga kundrelationer. Då kan vi på ett aktivt och hållbart sätt utveckla fastigheter och stadsdelar som främjar Linköpings utveckling.