Hyrköp

​I Ekängen har vi par- och radhus med hyrköpsmöjlighet. Det innebär att du hyr lägenheten under en period för att sedan ha möjlighet att köpa den. En unik möjlighet för dig som är eller vill bli Linköpingsbo. Vill du köpa loss lägenheten gör du det till det uppgjorda priset, om du avstår fortsätter du istället att hyra lägenheten.

Hyrköp innebär att vi tar den ekonomiska risken och du som hyresgäst får valfriheten. Priset är fastställt från början. Om du väljer att hyra är avtalet enligt hyreslagen och du kan säga upp kontraktet med tre månaders uppsägningstid.

Varför ska du välja hyrköp?

Konceptet ger dig som hyresgäst valfrihet och utrymme om till exempel dina familjeförhållanden ändras. Hyrköp ger dig också möjlighet att lära känna ditt område och prova på en ny boendeform innan du tar ett köpbeslut. 

Priset sätts från början, vilket gör att du kan tillgodoräkna dig en eventuell värdeökning vid köp.*

Hyrköp är ett bra val för:

 Barnfamiljer som har fullt upp och inte vill tänka på underhåll och avbetalningar men som i framtiden kan tänka sig att köpa sitt boende. 

• Familjer och par som vill provbo området först och avvakta ett gynnsamt ränteläge. 

• Par som är på väg att bilda familj men som inte har bestämt sig var eller hur man vill bo.

• Hushåll med osäker ekonomisk utveckling. Man kan ha drabbats av sjukdom, fått varsel om uppsägning eller funderar på att studera. 

• De som inte vill eller kan binda sitt kapital just nu och vill avvakta med stora investeringar till dess att den ekonomiska situationen har stabiliserat sig.

• Nyinflyttade som vill bekanta sig med Linköping och under tiden bo bekvämt och bra med en hög servicenivå.

• De som har bott länge i lägenhet, men vill prova på hur det är att bo i hus innan man eventuellt bestämmer sig för att köpa.

Ekängen

I Ekängen bor du i ett naturskönt område och samtidigt nära staden. På andra sidan gatan finns flera förskolor och en skola för årskurs 1-6. Med sina knappa nio kilometer in till Linköpings tätort och sin närhet till natur, bad, lekytor och slingrande grusvägar är Ekängen en idyllisk och idealisk plats för barnfamiljer. Här har vi välplanerade radhus och parhus med unik hyrköpsmöjlighet, vilket innebär att du kan hyra först och köpa sen – om och när du vill!

Radhus

Radhusen har fyra rum och kök på 105 kvadratmeter. Husen är byggda i två plan med öppen planlösning på entréplanet och tre sovrum på övervåningen. Grundstandarden är hög med bland annat parkettgolv, två kaklade badrum och egen tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Du bor bekvämt med en egen tomt med två fina uteplatser samt ett uteförråd. Till varje hus hör också två parkeringar med tillgång till motorvärmare.

Parhus

Parhusen har fyra rum och kök fördelade på två plan, 113 kvadratmeter eller tre rum och kök i ett plan, 74 kvm. Till husen hör också en trevlig, lättskött trädgård med uteplats och ett rejält uteförråd. Till varje hus hör två parkeringar med tillgång till motorvärmare.

*Stångåstaden förbehåller sig rätten att i varje enskilt ärende pröva om option ska tecknas.  

Läs mer