Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Kollektivhuset Stolplyckan

Vad sägs om ett boende där hållbara lösningar, gemenskap, trygghet och delningsekonomi är självklarheter?

Egen lägenhet, plus 2000 kvadratmeter vardagsrum

Kollektivhuset Stolplyckan är ett boende där du, precis som vanligt, har din helt egna lägenhet, men också tillgång till 2000 kvadratmeter ”vardagsrum” i form av olika gemensamhetsytor. I kollektivhuset Stolplyckan finns det mesta du behöver för en enkel och hållbar livsstil.

Gemensamma utrymmen

De 13 trapphusen binds samman av ett korridorssystem och här finns till exempel storkök, matsal, café, gympahall, snickeri, ateljé, keramik, återbruk, hönshus och odlingslotter. Här delar du sällan-prylar som till exempel verktyg med grannarna och lastcykelpoolen gör att du knappast behöver tillgång till bil, om du inte absolut vill.

gemensamhetslokal med pentry och sittplatser

Passar dig som gillar att umgås

Stolplyckan passar dig som är intresserad av andra människor och gillar att umgås och hjälpas åt till vardags. När du flyttar hit blir du medlem i en ideell förening där du deltar i gemensamma aktiviteter efter eget tycke och smak. Vissa aktiviteter förväntas du dock vara med på, som till exempel de gemensamma, regelbundna middagarna som varje trapphus turas om att anordna.

glada människor på en middag

Fakta om Stolplyckan

Stolplyckan är ett av de största kollektivhusen i Sverige och byggdes 1981. Huset ligger centralt i Linköping med närhet till Trädgårdsföreningen, stadskärnan och Universitetssjukhuset. Det finns totalt 186 lägenheter fördelat på 13 trapphus. Stolplyckan har lägenheter i olika storlekar, från 1–6 rum och kök, där de flesta har 3–4 rum och kök. Alla boende har även möjlighet att boka två gemensamma gästrum.

Lokalerna delas av kollektivet och kommunen och inrymmer också ett trygghetsboende.

Om du är intresserad av en lägenhet i Stolplyckan ska du registrera dig i Stångåstadens vanliga bostadskö.

Läs mer om kollektivhuset​ på stolplyckan.se