Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Seniorbostäder

Konceptboenden med inbyggd trygghet, tillgänglighet och gemenskap

Se lediga seniorbostäder

Trygghet, tillgänglighet och gemenskap

Alla ska känna att det finns ett hem för just mig. I alla lägen. Du kan bo hos Stångåstaden för stunden. Eller livet. I våra boendekoncept Senior och Senior+ har vi tagit fasta på just det, så att det ska vara enkelt att trivas och bo kvar, så länge du önskar.

Senior och Senior+ är för dig som fyllt 65 år och inte har hemmaboende barn. ​Till våra seniorbostäder gäller samma kö som för våra övriga bostäder, så det kan vara en bra idé att registrera dig, oavsett om du planerar att flytta snart eller om tio år.

Konceptboende för livet

Tillgänglighet är en gemensam nämnare för Senior och Senior+, där hiss i alla uppgångar är en självklarhet, liksom närhet till allmänna kommunikationer. I flera områden har du även nära till samhällsservice. Flera av våra fastigheter har garage direkt under husen, som du når med hiss från våningsplanen.

Enkelt att umgås

En annan viktig del i våra seniorboenden är gemenskap och att inspirera till och underlätta för umgänge. Vi skapar bland annat naturliga mötesplatser i form av gemensamhetslokaler och trevliga utemiljöer. Engagerade boråd bidrar till att ordna olika aktiviteter och för att göra det enklare att umgås med släkt och vänner finns det övernattningsmöjligheter i gemensamhetslokalerna, eller i separat övernattningslägenhet. I Senior+ kan det även finnas till exempel ljusterapirum.

äldre kvinnor och man spelar kubb

Extra trygghet i Senior+

I Senior+ bor du självständigt, i din egen lägenhet, men har möjlighet att, om du vill, umgås med dina grannar och delta i de aktiviteter som erbjuds. Här finns samma fördelar som i konceptet Senior, fast med en extra trygghet i form en värd som finns på plats i gemensamhetslokalen på vardagar. Värden kan hjälpa dig med frågor kopplade till ditt boende, men kan också stötta i att anordna aktiviteter och liknande.

äldre kvinna och man lutar sig mot ett räcke och skrattar
högt gult hus med balkonger och gräsmatta utanför

Våra seniorkvarter

Vi har totalt 9 seniorkvarter i olika delar av Linköping.

Hem för hela livet

Visst har vi hört uttryck som ”70 är det nya 50” och ”40 är det nya 30”. Uttryck som kanske levereras halvt på skoj, men som faktiskt illustrerar att vi lever både längre och annorlunda än för bara någon generation sedan. Det här kräver naturligtvis en anpassning av hela samhället, inte minst bostadsmarknaden. På Stångåstaden jobbar vi med sådana framtidsfrågor här och nu, för att du som bor hos oss ska ha en smart, smidig vardag. Och kunna leva ett rikt liv, både nu och i framtiden.