Så här hyrs nyproduktion ut

Uthyrningen av nyproducerade bostäder sker via vår hemsida. För att kunna anmäla intresse måste du vara registrerad som bostadssökande i vår bostadskö. 

Om du är intresserad men inte har tillgång till Internet är du välkommen att använda kunddatorerna i vår Bobutik.

Det går inte att förboka sig för nyproducerade bostäder, utan de annonseras på webbplatsen under Sök nyproduktion när det är dags för uthyrning. 

Om du är spärrad från att göra intresseanmälningar på lediga bostäder, är du även spärrad från att anmäla intresse på nyproducerade bostäder. 

Uthyrningsprocessen

Steg 1 - intresseanmälan

Uthyrningen startar ungefär 1 år innan inflyttning. Lägenheterna publiceras i cirka två veckor på vår hemsida. Då har du möjlighet att anmäla intresse, max 5 anmälningar samtidigt. 

Steg 2 - erbjudande

När publiceringstiden är slut skickar vi erbjudande till flera kunder på samma lägenhet. Lägenheterna fördelas efter köpoäng och erbjuds enligt vår hyrespolicy. Före ett erbjudande om lägenhet tar vi även en kreditupplysning om den sökandes ekonomiska förhållanden inte är kända. Om du inte uppfyller Stångåstadens hyrespolicy och kriterier går vi vidare till nästa sökande.

Steg 3 - svar på erbjudande

Erbjudanden ser du på "Mina sidor" där du även kan följa hela uthyrningsprocessen för de lägenheter du anmält intresse. Du har en vecka på dig att svara och kan tacka ja till flera lägenheter. Om lägenheten inte var något för dig är det ändå viktigt att du svarar på erbjudandet.

Steg 4 - kontraktsteckning. 

Den som tackar ja och har högst köpoäng kontaktas personligen och får teckna avtal på lägenheten. Kontraktsteckningen sker inom ett par dagar och då ska du även styrka din inkomst och uppvisa hyresreferens.