Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

De fann Lugnet i Ebbepark

Hemma hos

Marika och Per Widenqvist har precis flyttat in i en nyproducerad bostadsrätt i kvarteret Lugnet i Ebbepark. Trots att flyttlådorna knappt är uppackade börjar de redan känna sig som hemma.

– Namnet Lugnet stämmer verkligen, här är så lugnt. Vi hör ingenting från våra grannar och det är skönt att slippa biltrafik i området, säger Marika.

​​Efter att ha bott i hyresrätt i centrala Linköping väcktes en längtan efter att flytta till hus. Samtidigt fanns en önskan om att bo kvar i stan då båda arbetar centralt och dottern ville gå kvar i samma skola. Lösningen blev en bostadsrätt på fyra rum och kök i Ebbepark.

– Vi jobbar båda centralt och ville inte lämna stan. Vi hittade den här lägenheten på Hemnet, gick på visning och bestämde oss ganska snabbt därefter. I och med att det är en nyproducerad lägenhet slapp vi budgivning, förklarar Per.

Nu ser de fram emot att komma tillrätta i sin bostad och se stadsdelen Ebbepark växa fram. Deras dotter har redan träffat barn i samma ålder och själva ser Marika och Per fram emot att få lära känna de nya grannarna lite mer.

– Det ska bli spännande att se området växa fram. Det är ju det som är tjusningen med att flytta in i ett nytt område. Man växer liksom in i det allt eftersom, säger Marika.

Att det är ett område med höga hållbarhetsambitioner de flyttat in i är något de båda uppskattar.

– Vi cyklar och går för det mesta och återvinner så mycket vi kan. Det behöver ju inte vara så svårt, vi gör gärna vad vi kan för att dra vårt strå till stacken, säger Marika.

Intresserad av att bo i Ebbepark?

I Ebbepark bygger Stångåstaden både hyresrätter och bostadsrätter. Här hittar du mer information om området och vilka bostäder som finns tillgängliga just nu!