Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Ebbepark

Ny bygger vi hyres- och bostadsrätter ett stenkast från centrum.

Finn lugnet i Ebbepark

Du vill bo tryggt och lugnt, men ha alla möjligheter till spännande möten. Du vill bo modernt, och tror på att det mest moderna också är det mest hållbara. Det är för dig vi bygger Ebbepark. Framtidens bostadsområde i framtidsstaden Linköping.

Om Ebbepark

I Ebbepark bygger vi cirka 800 lägenheter. I nära samarbete med Sankt Kors integrerar vi bostäder och verksamheter, med målet att skapa hållbarhet ur ett ekonomiskt, socialt och ekologiskt perspektiv. Bland annat jobbar vi för hållbara transporter, integrerade energisystemlösningar och kretsloppstänkande. Våra värdeord för Ebbepark är ”share”, ”care” och ”dare”. Ebbepark ska vara en smart, modig och omtänksam stadsdel, med plats för kreativitet och innovation.

Vår vision är: ett område som lever och sjuder av aktivitet dygnet runt. En dynamisk tillväxtmiljö för affärsidéer, innovationer och företagande samt bostäder, service och allt annat du behöver för att leva ditt liv.

Share handlar om att dela resurser. Parkeringsplatserna används av företagen på dagarna och av de boende på kvällarna. Bil- och cykelpool, lån av verktyg, gemensamma utrymmen och många mötesplatser är andra viktiga ingredienser.

Care innebär att vi bryr oss om varandra. Vi vill uppnå en atmosfär där man umgås med vänner och grannar och där området är levande nästan dygnet runt.

Dare fokuserar på mod och att våga genomföra sina visioner i livet. Kanske modet att starta eget och att uppmuntra varandra till nyföretagande i området.

Testbädd

I Ebbepark bygger vi inte bara en ny stadsdel, vi utforskar samhällsbyggnad och vill ta vara på möjligheten att minska klimatpåverkan på riktigt. I Ebbepark ska vi utmana sättet vi bor och förtätar våra städer. Här flyttar vi gränser, både när det gäller hur vi bygger och hur vi bor och lever. Vi erbjuder därför Ebbepark som testbädd för forsknings- och utvecklingsändamål. Målet är att utveckla smarta, innovativa och hållbara lösningar inom framförallt samhällsbyggnad och stadsutveckling.
Ebbepark ska vara ett skyltfönster där utvecklare, innovatörer och företag ges en möjlighet att testa och vidareutveckla produkter och tjänster, med målet att öka hastigheten på omställningen till en hållbar samhällsutveckling. Tillsammans har alla som bor och verkar i Ebbepark möjligheter att göra Ebbepark till en unik del av Linköping.

Läget

Från Ebbepark cyklar du enkelt, vare sig du vill till city, universitetet eller Mjärdevi Science Park. Flera busslinjer passerar stadsdelen, och med bil är du snabbt ute på E4. Skola, förskola och mataffär kommer att finnas i området. Du har också nära tillgång till lugnet och grönskan i både Rydsskogen och Vallaskogen. Och bara en kort promenad från Ebbepark hittar du de genuina miljöerna i Gamla Linköping.

Kvarteret Lugnet

Kvarteret Lugnet är den mer stillsamma delen av Ebbepark. En lugn oas i en levande stadsdel, perfekt för barn- eller tonårsfamiljen, de nyblivna pensionärerna eller vem som helst som vill leva modernt och hållbart på promenadavstånd från både centrum och många av stadens största arbetsplatser. Här har vi byggt 360 lägenheter, varav hälften är bostadsrätter.

Kvarteret Dynamiken

Kvarteret Dynamiken är Ebbeparks mest levande kvarter. Här är det alltid något på gång, med dygnet-runt-rörelse och sprudlande atmosfär. I Dynamiken bygger vi cirka 300 mindre, yteffektiva lägenheter samt lokaler.

Kvarteret Labbet

Kvarteret Labbet är sist ut i Ebbepark. I den första etappen av kvarteret Labbet bygger vi 106 lägenheter, utav dessa är 49 lägenheter seniorbostäder. 

Öppet för dig och din verksamhet

Sankt Kors har huvudansvar för verksamhetslokalerna i Ebbepark, men även Stångåstaden bygger lokaler i alla kvarter. Hör av dig till Johan Asklöf om du är intresserad, på 013-20 86 73 eller johan.asklof@stangastaden.se.

Ebbepark historia

Ebbe Wahlbeck var son till Alfred Fredrik Wahlbeck som grundade Wahlbecks fabriker i Linköping. Ebbe var bolagets vd under mitten av 1900-talet, och utvecklade tanken om att samutnyttja resurser mellan företag och privatpersoner. Fabrikens branddamm blev till exempel en uppskattad swimmingpool för de anställda, och alla var välkomna att tvätta på fabrikens tvätteri. Företaget lät också plantera tallar längs Westmansgatan för att skapa en hälsosam och trivsam miljö.
Ebbe Wahlbecks tankar om att samutnyttja resurser tas nu vidare in i Ebbepark. Cirkeln sluts och historien leder oss in i framtiden.