Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Häng med in i en seniorbostad i kvarteret Labbet, Ebbepark

Hemma hos

Vad sägs om ett boende som inkluderar en gemensam terrass med inglasat uterum, en lokal att umgås med grannarna i, en övernattningslägenhet när nära och kära kommer på besök och ett ljusterapirum? Allt det här ingår i våra nya seniorbostäder i kvarteret Labbet i Ebbepark. Häng med så tar vi en titt!

Ny stadsdel med stort utbud

I Ebbepark växer en helt ny stadsdel fram. Tidigare Wahlbecks industriområde har förvandlats till en levande stadsdel där bostäder och verksamhetslokaler ligger sida vid sida. Stadsdelen har ett stort utbud i form av exempelvis restauranger, där det senaste tillskottet är den lokala kvarterskrogen Don Luigi, en stor träningsanläggning, vårdcentral, apotek, en obemannad matbutik och caféer. Området ligger på smidigt avstånd från stan men samtidigt lugnt och avskilt med närhet till Vallaskogen och Gamla Linköping.

Stångåstadens bygger 49 nya seniorbostäder i kvarteret Labbet i Ebbepark

Bostäder med fokus på gemenskap, trygghet och tillgänglighet

I Ebbepark bygger Stångåstaden 49 nya seniorbostäder enligt boendekonceptet senior+. Här ligger fokus på gemenskap, trygghet och tillgänglighet och bostäderna riktar sig till personer som är 65 år eller äldre. I Senior+ bor du i din egen lägenhet men har goda möjligheter att umgås med dina grannar i olika gemensamma mötesplatser eller genom att delta i de aktiviteter som erbjuds. Här finns också en extra trygghet i form av en värd som finns på plats på vardagar.

Bild från visningslägenhet i kvarteret Labbet, Ebbepark

Uthyrningen är redan igång

Bostäderna är 1-3 rum och kök och de flesta har balkong. Alla lägenheter har fullt utrustade kök med diskmaskin samt badrum med kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Planerad inflyttning är december 2023 men redan nu pågår uthyrningen.


Här kan du läsa mer om bostäderna, kika in i en av lägenheterna och se om det här kan vara ett boende för dig!