Vasastaden, Norrskenet Etapp 3

​I det gamla industrikvarteret vid Östgötagatan och Sveagatan i Vasastaden bygger Stångåstaden 300 lägenheter med hyresrätter och kommersiella lokaler i markplan. I Norrskenets tredje etapp kommer vi bygga 85 lägenheter. Bygget påbörjas i höst och preliminär inflyttning är våren 2023. 

På platsen, som av många linköpingsbor är känd som ”gamla Priso-tomten”, finns idag en hög skorsten kvar från den strumpfabrik som tidigare legat där. Skorstenen kommer att renoveras och bevaras och är inte det enda som kommer påminna om platsens historia. Den sista etappen av bostäder som byggs i Norrskenet kommer även att ha ett mer industriellt utseende med rött tegel och fönstersättning som för tankarna till gamla fabriker.

Flygbild över etapperna Norrskenet

Fakta Norrskenet – etapp 3

Område: Vasastaden
Hyra: Ej klart
Antal rum: 1 – 4 rum och kök
Yta: 38 – 104 kvm
Inflyttning: Preliminärt Våren 2023
Antal bostäder: 85
Balkong/uteplats: Alla

Antal rumAntal lägenheter
1 rok
6
2 rok44
3 rok25
4 rok
10

Skissbild Norrskenet etapp 3

Skissbild Norrskenet etapp 3

Skissbild Norrskenet etapp 3

Området, Vasastaden

I Norrskenet har du nära till det mesta, ett riktigt drömläge. I Vasastaden finns redan idag skolor, livsmedelsbutiker och restauranger. Och i den nya stadsdelen i Vasastaden öppnas butiker, caféer och restauranger. Även när du vill ta dig utanför innerstaden kan du nästan inte bo bättre – resecentrum ligger bara några få minuter bort och med bil kommer du snabbt och smidigt ut på motorvägen.

Läs mer