Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Så söker du nyproduktion

Våra nyproducerade lägenheter fördelas efter köpoäng och uthyrningen startar ungefär ½-1 år innan inflyttning.

Registrera dig i bostadskön

För att söka nyproduktion behöver du vara registrerad i vår vanliga bostadskö. Du kan registrera dig från den dagen du fyller 17 år. Alla våra lägenheter fördelas efter köpoäng och publiceras under Sök nyproduktion. Uthyrningen av nyproducerade lägenheter startar ungefär 1/2-1 år innan inflyttning och bostäderna publiceras i cirka två veckor på vår hemsida.

Registrera dig i bostadskön

Samla köpoäng 

När du är registrerad i vår bostadskö samlar du en köpoäng per dag. Du måste logga in på Mina sidor minst en gång per år för att behålla dina köpoäng. Köpoängen är alltid personliga, så de kan inte slås ihop med någon annans poäng eller ges till någon annan.

Läs mer om köpoängen

Gör intresseanmälan 

Uthyrningen av vår nyproduktion startar ungefär 1/2-1 år innan inflyttning och publiceras under Ledig nyproduktion. När du hittat en nyproducerad bostad du vill ha, gör du en intresseanmälan. Du kan göra max fem intresseanmälningar samtidigt och kan se alla dina intresseanmälningar på Mina sidor. De sex personer med högst köpoäng får ett erbjudande om lägenheten.

Se lediga nyproducerade bostäder

Få och besvara erbjudande

Om det är flera som tackat ja till lägenheten går erbjudandet till den med högst köpoäng. Skulle den personen av någon anledning inte teckna kontrakt på lägenheten går erbjudandet vidare till den personen med näst högst köpoäng, och så vidare. Den som tackar ja och har högst köpoäng kontaktas personligen. 

Du får inte tacka nej till fler än 5 lägenheter inom loppet av sex månader, då kan du bli spärrad som sökande i upp till sex månader.

Teckna avtal 

Den som tackar ja och har högst köpoäng kontaktas personligen och får teckna avtal på bostaden. Kontraktsteckningen sker inom ett par dagar och då ska du även styrka din inkomst och uppvisa hyresreferens.