Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Så söker du bostad

För att söka bostad hos oss måste du vara registrerad i vår bostadskö samt uppfylla vår hyrespolicy.

Registrera dig i bostadskön

För att söka bostad behöver du vara registrerad i vår bostadskö. Du kan registrera dig från den dagen du fyller 17 år och det är helt gratis. Alla våra lägenheter fördelas efter köpoäng och publiceras under Lediga bostäder. Våra nyproducerade lägenheter publiceras under Sök nyproduktion.

Registrera dig i bostadskön.

Samla köpoäng

När du är registrerad i vår bostadskö samlar du en köpoäng per dag. Du måste logga in på Mina sidor minst en gång per år för att behålla dina köpoäng. Köpoängen är alltid personliga, så de kan inte slås ihop med någon annans poäng eller ges till någon annan.

Läs mer om hur köpoängen fungerar.

Utforska våra boendeformer

Vi erbjuder olika typer av bostäder i nästan hela Linköping. Lägenheter, radhus, seniorboenden, nyproduktion, kollektivboenden med mera.  Hur skulle du vilja bo? Utforska våra boendeformer och områden för att hitta just ditt drömboende.

Läs mer om hur du kan bo.

Gör en intresseanmälan

Våra lediga lägenheter publiceras kontinuerligt på vår hemsida och publiceringstiden är fyra till sju dagar. Under varje lägenhet hittar du mer information om exempelvis området, bostaden, hyran och hur många köpoäng som krävs. När du hittat en lägenhet du vill ha, behöver du vara inloggad och gör sedan en intresseanmälan. Du kan göra max fem intresseanmälningar samtidigt och kan se alla dina intresseanmälningar på Mina sidor.

Se lediga bostäder

Få och besvara ett lägenhetserbjudande 

De sex personer med högst köpoäng får ett erbjudande om lägenheten och även möjlighet att gå på en visning. Efter visningen besvarar du erbjudandet på Mina sidor genom att tacka ja om du är fortsatt intresserad av lägenheten eller nej om lägenheten inte var något för dig.

Om det är flera som tackat ja till lägenheten går erbjudandet till den med högst köpoäng. Skulle den personen av någon anledning inte teckna kontrakt på lägenheten går erbjudandet vidare till den personen med näst högst köpoäng, och så vidare. Du får inte tacka nej till fler än 5 lägenheter inom loppet av 6 månader, då kan du bli spärrad som sökande i upp till sex månader.

Teckna avtal

Den sökande som tackar ja efter visning och har högst köpoäng kan nu signera sitt avtal. Med Mobilt BankID kan du signera ditt avtal digitalt på Mina sidor, om inte annat meddelas i kontakt med Bobutiken. Normalt har du fyra dagar på dig att signera ditt avtal. Förbered eventuell hyresreferens, anställningsavtal eller annat inkomstintyg så du är redo ifall det blir du som får signera avtal.