Vi gör våra bostadsområden säkra

Du ska alltid kunna vara säker och trygg i ditt hem och ditt område. På Stångåstaden är vi övertygade om att gemenskap och grannsämja är det bästa botemedlet mot både oro och brottslighet. Vi vet också att det går att bygga trygghet och säkerhet fysiskt och konkret. 

Säkerhetsfrågor på olika sätt

Vi arbetar aktivt med stadsdelsutveckling, där vi tillsammans med hyresgäster, lokala företag, organisationer och samhällsfunktioner gör stadsdelarna tryggare och mer trivsamma.

Vi har ett helt trygghetsteam som arbetar för säkrare bostadsområden. Vi arrangerar grannsamverkan, där de boende tillsammans jobbar för tryggare bostadsområden. Vi ordnar nattvandringar och olika trygghetsvandringar. 

trygghet-web.jpg

Inget av detta är möjligt utan dig. Varje bostadsområde behöver förebilder, civilcurage och engagemang. Tillsammans med oss kan du engagera dig i dina grannar och medmänniskor. Och enkla praktiska saker kan vi också göra tillsammans, som att se till att alla brandlarm fungerar och att trapp​husen är fria från hindrande och brandfarliga föremål. Läs mer om brandsäkerhet.