Läs mer

 

Årets sommarjobb är här: Välkommen till Audition 2 mars!

Ett sommarjobb kan ge så mycket. Erfarenheter och kunskaper som stärker både cv och självförtroende. En extra behövlig lön att spendera eller spara. Och inte minst minnen och relationer som du bär med dig resten av livet. Varje år erbjuder vi på Stångåstaden många ungdomar i Linköping ett första steg in i arbetslivet. Och nu är det dags igen. Börja med att boka in den 2 mars i kalendern. Scrolla sedan vidare för att få veta mer om hur det går till. Hoppas vi ses!

Hur funkar det?

 1. Läs mer om de lediga tjänsterna längre ner på sidan.

 2. Förboka din tid för intervju om du vill. Anmälningsformuläret för tidsbokning kommer att finnas från den 25 februari kl 07:00. Begränsat antal platser.

 3. Lördag 2 mars ses vi på Kårhuset Kollektivet i Linköping. Om du inte förbokat en tid kan du komma på drop-in mellan kl 10 och 15 (begränsat antal platser).

 4. Du får träffa en av våra rekryterare för en kort intervju. Du får berätta om dig själv, beskriva varför just du ska få jobbet, och visa sådant som kanske inte syns i CV:t. Du får också svara på några frågor om vad du gjort, vad du kan och vad du vill. 

 5. Om du gör ett gott intryck under intervjun och verkar passa någon av våra lediga tjänster får du en guldbiljett, och har gått vidare i rekryteringsprocessen.
   
 6. Om du fått en guldbiljett kan du nu skicka in ditt cv och personliga presentation till oss. Instruktioner står på guldbiljetten.

 7. Om vi gillar din skriftliga ansökan, hör vi av oss till dig och bokar en andra intervju. Förhoppningsvis går du vidare till att få ett riktigt kul sommarjobb! 

 8. Alla sökande, även de som inte går vidare till rekrytering, kommer att få besked via mejl när rekryteringsprocessen är slutförd.

   

  De lediga tjänsterna

  Beroende på hur gammal du är kommer du att kunna söka olika jobb hos oss. Gemensamt för samtliga tjänster är att du behöver kunna förstå och tala svenska för att bli erbjuden en tjänst.

  Är du 17-19 år, eller fyller 17 detta år, kan du söka sommarjobb hos våra entreprenörer med den inre eller yttre skötseln i våra fastigheter. Om du redan sommarjobbat hos våra entreprenörer har du tyvärr inte möjlighet att söka dessa tjänster igen. Du måste kunna jobba fyra veckor i sträck. 


  Sommarjobb inre skötsel

  Är du sugen på att jobba med den inre miljön i våra fastigheter? Tillsammans med våra entreprenörer söker vi nu dig som vill arbeta med inre skötsel i några av våra bostadsområden. Gemensamt med entreprenörerna ser du bland annat till att det är rent och snyggt i trappuppgångar och tvättstugor.

  Sommarjobb yttre skötsel

  Gillar du att jobba utomhus? Vill du vara med och förbättra den yttre miljön i våra områden? Tillsammans med våra entreprenörer söker vi nu ett antal sommarjobbare som vill arbeta med den yttre skötseln i några av våra bostadsområden. Gemensamt med entreprenörerna ska du till exempel ha daglig koll på områdena, plocka skräp, klippa gräs och häckar, rensa ogräs och kolla till soprum. 

  SEMESTERvikarier till Stångåstaden och Studentbostäder

  Du som fyllt 20 år kommer att kunna söka jobb hos Stångåstaden eller Studentbostäder som bland annat kundansvarig i Bobutiken, i kundtjänst eller på marknad- och kommunikationsavdelningen. Oavsett var du får chansen så finns stora möjligheter till att sommarjobbet övergår i ett extrajobb. Perfekt för dig som t.ex. pluggar. 


  Assisterande områdesansvarig

  Är du en doer som presterar som bäst när arbetsuppgifterna varierar? Kika närmare på den här tjänsten. Som assisterande områdesansvarig arbetar du med första intrycket i våra bostadsområden, genom att säkerställa att det ser fint ut på gårdar, uteplatser och i trapphus. Du stöttar våra områdesansvariga med att följa upp våra entreprenörers arbete, kontrollera skötseln av utomhusmiljöerna, kontrollera städningen av trapphus och tvättstugor, dela ut information, visa lägenheter, och tömma post. Arbetet kan även innebära att genomföra besiktningar av våra korridorer, korridorsrum och lägenheter. Du behöver självständigt kunna planera och genomföra ditt arbete som är både administrativt och ute på plats i våra områden. Tidigare erfarenheter från fastighetsbranschen är meriterande och körkort ett krav.

  Digital kommunikatör/fotograf

  Brinner du för att kommunicera i digitala kanaler? Då kan du söka sommarjobb på Stångåstadens Marknad- och kommunikationsavdelning. Här jobbar vi med att skapa kommunikation som tar plats och gör skillnad för Linköpingsborna, våra kunder och medarbetare och din främsta uppgift blir att arbeta med innehållet på Stångåstadens webbplats. I arbetet ingår fotografering av våra fastigheter samt viss text- och bildredigering. I uppdraget kommer du även att samarbeta med medarbetare på vår IT-avdelning. Du behöver på egen hand kunna transportera dig mellan Linköpings olika stadsdelar och ytterområden. 
   

  Kundtjänstmedarbetare

  Är du en fena på kundservice och vet vad det innebär att sätta kunden i fokus? Du kanske du passar på vår kundtjänst. Här tar emot våra kunders ärenden via telefon, e-post, chatt och via webben. Du besvarar frågor om boendet, tar emot felanmälningar och hanterar dem i vårt felanmälansystem. Tjänsten innebär även många administrativa arbetsuppgifter. Jobbet passar dig som tycker det är kul att jobba med problemlösning och att ge bästa servicen till våra kunder. 

  Kundansvarig Stångåstadens Bobutik

  Är personligt bemötande en av dina paradgrenar? Då kanske det här jobbet är något för dig. Som kundansvarig tar du emot kunder i Bobutiken i centrala Linköping. Med stor känsla för service och ett professionellt bemötande hjälper du kunder med exempelvis nyckelhantering, uppsägningar, allmänna frågor om sitt boende, tillval, tapetval och annat till bostaden. Du har också hand om andrahandsärenden, lägenhetsbyten samt viss butiksexponering. Om du dessutom är noggrann och gillar att ha många bollar i luften är denna tjänst perfekt för dig.

  Skötselvärd

  Är du praktiskt lagd och lösningsfokuserad? Som skötselvärd kontrollerar och säkerställer du att allmänna utrymmen i våra fastigheter fungerar. Det kan till exempel handla om att byta ut trasig belysning eller att byta namn på lägenhetsdörrar och i trapphus när hyresgäster flyttar. Till den här rollen söker vi dig som är praktiskt lagd och tycker om att träffa och prata med människor. Då många av våra hyresgäster har annat modersmål än svenska är det bra om du kan flera språk. Tjänsten kräver körkort.