fyra tjejer utrustade med hockeyutrustning

Aktiviteter med LHC

Stångåstadens hockeystipendium 2022

Hockeystipendiet delas ut av Stångåstaden och LHC till en tjej och en kille som får varsitt presentkort på hockeyutrustning värde 10 000 kr. Stipendiet delades ut i Saab Arena den 17 mars då Stångåstaden står som matchvärd. Juryn bestod av Karin Brinkby från Stångåstaden och Johan Krantz, Linus Berg och Magnus Mohlin från LHC.

Om stipendiet 

Stångåstaden och LHC delar tillsammans ut Stångåstadens hockeystipendium. Stipendiet vänder sig till ungdomar i åldern 11 till 15 år som bor i Linköpings kommun. 

Stipendiet delas ut till en tjej och en kille som förutom att vara ambitiösa på isen visat prov på gott kamratskap utanför hockeyplanen. 

Stipendiet är på 10 000 kronor och delas ut i samband med sista hemmamatchen i grundspelet.


Från vänster: Karin Brinkby, Jorinde Heller, William Boman, Fredrik Törnqvist och Johan Krantz. Foto: LHC

Tidigare stipendiater

2022
Jorinde Heller
William Boman

2021
Emma Rehn
Jonathan Bjurströmer

2020
Elin Asp
Erik Perlaky

2019
Ella Eriksson
Oskar Karlsson

2018
Lisa Östrup
Alex Forslund​

2017

Louise Lindberg
Carl Lindberg

Har du frågor om hockeystipendiet, kontakta gärna: 
Heidi Berger, Telefon: 013-20 85 00
E-post: heidi.berger(a)stangastaden.se


TEAM 1217​

Team 1217 är en satsning som Stångåstaden gör tillsammans med LHC, Länsförsäkringar och Corren med syftet att få ungdomar att avstå från alkohol och droger samtidigt som de bygger ett livslångt intresse för idrott i allmänhet och ishockey i synnerhet. Team 1217 riktar sig till ungdomar födda mellan 12 och 17 år. Du som är med i Team 1217 lovar i ett avtal med oss att avstå från alkohol och droger. I gengäld får du ett säsongskort till LHC:s matcher i SHL och SDHL.  

Förutom att se LHC:s matcher kostnadsfritt, får du som medlem möjlighet att delta på roliga och spännande aktiviteter. Bland annat åker vi på en gemensam resa för att heja fram LHC som möter HV71. Team 1217 är också matchvärd vid ett tillfälle per säsong, där du som medlem får möjlighet att lyssna på lärorika föreläsningar och innan matchstart äta gott tillsammans med andra medlemmar. 

Team 1217 är ett certifierat IQ-projekt.IQ är en organisation som verkar för en smartare syn på alkohol genom exempelvis kommunikationsinsatser, rapporter och undersökningar inom aktuella alkoholfrågor. IQ är ett fristående dotterbolag till Systembolaget.  Läs mer här.


Team 1217 är ett samarbete mellan Corren, Stångåstaden, Länsförsäkringar Östgöta och LHC.