Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

LinkStep

LinkStep jobbar för att fler människor ska komma ut i arbetslivet. LinkStep drivs av Stångåstaden och finansieras av Linköpings kommun.

För dig som söker jobb

Genom att registrera dig som deltagare hos LinkStep får du hjälp att söka jobb. Du får även:

  • coachsamtal
  • information om arbetsmarknaden och olika utbildningsvägar
  • föreläsningar och workshops
  • språkcafé
  • studiebesök på företag och utbildningar
  • inbjudan till rekryteringsträffar med mera

Sedan starten hösten 2018 har LinkStep hittills hjälpt över 200 personer till egenförsörjning. Låter detta som något för dig? För att registrera dig hos oss ska du vara 20–60 år, boende i Linköpings kommun och vara arbetslös.

Registrera dig hos LinkStep

För att gå med i Linkstep behöver du registrera dig. När du registrerat dig hamnar du i vår kölista. Efter ett tag kommer vi ta kontakt med dig och bjuda dig på en digital informationsträff, så håll koll på din mejl!

Som deltagare hos LinkStep är det viktigt att du:

  • har ett driv och viljan att söka jobb
  • kommunicerar på svenska i tal och i skrift
  • har en fungerande mejl samt att du håller kontakten med oss

Registrera dig hos LinkStep

Linkstep-modellen, klicka på bilden för att se den i större storlek.

Har du ett företag och letar efter nya medarbetare?

Vi samarbetar gärna tillsammans med dig och ditt företag. LinkStep-modellen skapar vägar till egenförsörjning genom att arbeta individbaserat och anpassat efter individens behov. Därmed lär vi känna våra deltagare, deras kompetenser och möjligheter, och kan därför ge både snabba och goda rekommendationer. Var med och arbeta för ökad trygghet, välmående och inkludering i våra bostadsområden genom ökad sysselsättning. Hör av dig till oss nästa gång du ska anställa. Vi samarbetar även med näringsliv, ideella organisationer och utbildningsanordnare

Om LinkStep

LinkStep drivs och ägs av AB Stångåstaden och finansieras av Linköpings kommun. LinkStep har funnits sedan slutet 2018 och har sedan start tagit fram och etablerat en modell där huvudmålet är egenförsörjning genom arbete, eget företagande, arbetsmarknadsutbildning eller studier som är CSN-berättigade. Som huvudmål har LinkStep att få ut minst 50 inskrivna deltagare i långsiktig egenförsörjning per år och att alla deltagare ska ha kommit närmare arbetsmarknaden. Vi arbetar även för att minska avståndet mellan arbetssökande och företag och verka för en mer hållbar kompetensförsörjning.

Kontaktpersoner

Frida Svensson
Projektledare
Yasameen Alqutbi
Kompetenskoordinator