Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Sommarjobbare i åldern 17-19 år sökes!

Aktuellt

Stångåstaden söker nu cirka 60 ungdomar i åldern 17-19 år som tillsammans med våra leverantörer vill sköta om våra fastigheter, både utomhus och inomhus i sommar.

De ungdomar som erbjuds sommarjobb kommer arbeta minst fyra veckor tillsammans med Stångåstadens entreprenörer inom inre och yttre skötsel. De får jobba med att hålla rent och snyggt i trappuppgångar och tvättstugor eller sköta om utomhusmiljöerna i Stångåstadens bostadsområden.

Man behöver inte ha någon tidigare arbetserfarenhet men man behöver kunna jobba 4–6 veckor i sommar. Jobbet ger nya erfarenheter, en möjlighet att tjäna extra pengar och nya kunskaper att lägga till på cv:t. 

Ansökan är öppen till och med 26/2

Ansökan görs via länken som finns på stangastaden.se/sommarjobb

Där finns också all information om hur det går till och den sökande kan själv välja om hen vill presentera sig med text eller med kortare filmklipp.

Natan berättar om sitt sommarjobb

Sommaren 2023 jobbade Natan Selomon för företaget Green i ett av Stångåstadens bostadsområden. Det var hans vänner som tipsade honom att söka jobbet, och nu vill han verkligen rekommendera andra att ta chansen: 

–  Jobbet är en bra förberedelse för livet som vuxen. Alla dagar kommer kanske inte vara lika positiva, men man måste ändå alltid göra sitt till 100 %.

Natan är 17 år och läser andra året på gymnasiet. I framtiden hoppas han få chansen att jobba med ekonomi på något sätt – kanske äga ett eget företag. När han sommarjobbade med yttre skötsel för Green fick han många värdefulla erfarenheter som han är säker på att han kommer ha nytta av: 

–  Jag hade lätt att komma överens med mina kollegor och fick lära mig väldigt mycket av dem, inte bara om jobbet. De tog sitt arbete seriöst och jag fick träna både på min förmåga att kommunicera, att lyssna och att lära av dem eftersom de har mer erfarenhet än vad jag har.  

Natans jobb bestod bland annat av att klippa gräs, beskära buskar och rensa rabatter. Han fick verkligen upp ögonen för hur viktig utemiljön är för att man ska trivas där man bor: 

– Träd gör området gladare! 

Natan Selomon är ganska snabb på att lära sig nya saker, vilket han tror att kollegorna på Green uppskattade eftersom det var ganska mycket att göra emellanåt. Samarbetet i gruppen funkade bra, och även om det var lite nervöst med nya kollegor i början så förstod han snart att han kunde vara sig själv – och att det räckte gott! Inför nästa steg i arbetslivet känner han sig mycket tryggare i sig själv och vet att man måste våga försöka – då visar man att man vill! 

Att erbjuda unga en möjlighet till sommarjobb är en del i Stångåstadens arbete med social hållbarhet. Förutom att rekrytera sommarjobbare så anställer Stångåstaden även ett antal unga vuxna i rollen som semestervikarie. Läs mer om våra lediga tjänster på webben: stangastaden.se/jobba-hos-oss