Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Sommarjobb 2024

Ta chansen till ditt första sommarjobb! Nu söker vi dig i åldern 17-19 år som i sommar vill vara med och hålla rent och snyggt i våra bostadsområden, både inom- och utomhus. Ansökningsperioden är mellan 5-26 februari.

Vill du ha en meningsfull sommar?

Vi är på jakt efter cirka 60 ungdomar som tillsammans med våra leverantörer vill sköta om våra fastigheter, både utomhus och inomhus. Rekryteringen är ett samarbete, så din anställning kommer att vara på något av de skötselföretag som vi arbetar tillsammans med. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet utan detta är en chans till ditt första sommarjobb.

Vi söker dig som är 17–19 år och har möjlighet att kunna jobba 4–6 veckor i sommar. Vi tror att du är en nyfiken och ansvarsfull person som gillar att jobba i team. Jobbet ger dig nya erfarenheter, en möjlighet att tjäna extra pengar och du får nya kunskaper att lägga till på cv:t. Ansökningsperioden är mellan 5-26 februari.

För att ansöka, vill vi:

  • Att du som vill jobba är mellan 17-19 år.
  • Att du förstår och talar svenska.
  • Att du inte har sommarjobbat genom oss tidigare.
  • Att du kan jobba fyra veckor inom inre skötsel eller 6 veckor inom yttre skötsel.

Vad innebär sommarjobbet?

När du sommarjobbar i våra områden så innebär det att du arbetar med sysslor inne våra fastigheter och i miljöerna runt våra fastigheter. Det handlar om att hålla rent och snyggt i gemensamma ytor så som trapphus och återvinningsrum eller att klippa gräs och rensa ogräs.

I båda rollerna jobbar du alltid tillsammans med, och handleds av våra erfarna samarbetspartners så du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet. Blir du erbjuden en anställning så kommer du att skriva ett anställningsavtal med någon av våra partners.

Jobba med inre skötsel i våra bostadsområden

Vi vill att våra inomhusmiljöer ska vara trivsamma och trygga, så att arbeta med skötsel av våra inomhusmiljöer är en viktig roll. Att jobba med inre skötsel innebär att du ser till att det är rent och snyggt i trappuppgångar, entréer, tvättstugor och i andra inomhusmiljöer i våra bostadsområden. Anställningsperioden är 4 veckor och du kan välja på en tidig eller sen period i samband med att du fyller i din ansökan. 

Jobba med skötsel av våra utemiljöer

Vi sätter stort värde i att ha välskötta utemiljöer i våra bostadsområden. När du jobbar med yttre skötsel innebär det att du exempelvis rensar ogräs, vattnar rabatter och plockar skräp, men också att du kollar att det är rent och snyggt i våra återvinningsrum. Anställningsperioden är 6 veckor.

Så här går det till:

Steg 1 – ansökan

Du gör din ansökan direkt i mobilen eller på datorn. Du har möjlighet att svara på frågorna med text eller skicka in videosvar.

Steg 2 – urval

Stångåstaden gör ett urval bland inkomna ansökningar under perioden mars och april. Du kommer att få en återkoppling via e-post om du går vidare till nästa steg eller inte.

Steg 3 – videofrågor

Du som går vidare kontaktas via e-post och får svara på ytterligare frågor genom korta videosvar, direkt i mobilen eller på datorn.

Steg 4 – intervju

Om du går vidare till nästa steg så blir du kallad till en personlig intervju på plats hos oss på Stångåstaden.

Steg 5 – erbjudanden och avtal

Går du vidare efter den personliga intervjun kontaktas du via telefon och får ett erbjudande om sommarjobb. Tackar du ja till tjänsten kommer du och din blivande arbetsgivare (vår samarbetspartner för skötsel) att ses för att skriva avtal och för att planera din uppstart.

Natan berättar om sitt sommarjobb

Sommaren 2023 jobbade Natan Selomon för företaget Green i ett av Stångåstadens bostadsområden. Det var hans vänner som tipsade honom att söka jobbet, och nu vill han verkligen rekommendera andra att ta chansen: 

–  Jobbet är en bra förberedelse för livet som vuxen. Alla dagar kommer kanske inte vara lika positiva, men man måste ändå alltid göra sitt till 100 %.

Natan är 17 år och läser andra året på gymnasiet. I framtiden hoppas han få chansen att jobba med ekonomi på något sätt – kanske äga ett eget företag. När han sommarjobbade med yttre skötsel för Green fick han många värdefulla erfarenheter som han är säker på att han kommer ha nytta av: 

–  Jag hade lätt att komma överens med mina kollegor och fick lära mig väldigt mycket av dem, inte bara om jobbet. De tog sitt arbete seriöst och jag fick träna både på min förmåga att kommunicera, att lyssna och att lära av dem eftersom de har mer erfarenhet än vad jag har.  

Natans jobb bestod bland annat av att klippa gräs, beskära buskar och rensa rabatter. Han fick verkligen upp ögonen för hur viktig utemiljön är för att man ska trivas där man bor: 

– Träd gör området gladare! 

Natan Selomon är ganska snabb på att lära sig nya saker, vilket han tror att kollegorna på Green uppskattade eftersom det var ganska mycket att göra emellanåt. Samarbetet i gruppen funkade bra, och även om det var lite nervöst med nya kollegor i början så förstod han snart att han kunde vara sig själv – och att det räckte gott! Inför nästa steg i arbetslivet känner han sig mycket tryggare i sig själv och vet att man måste våga försöka – då visar man att man vill! 

Tips till intervjun

Har du frågor?

Du är välkommen att kontakta oss om du har frågor eller funderingar kring sommarjobben. Telefon: 013-208500

Våra skötselentrepenörer


Baltazar Agro AB är ett entreprenadföretag i Linköping med inriktning mot yttre markskötsel och vägentreprenad. Baltazar Agro driver även ekologiskt lantbruk med ca 300 mjölkkor i Öjeby. I företaget arbetar ett glatt gäng om ungefär 30 personer. Vi arbetar med skötsel av bland annat kommunala grönytor, kommersiella fastigheter, bostäder, skolor, förskolor.


Coor är Nordens ledande facility management-leverantör och är med och skapar Nordens bästa arbetsmiljöer – smarta, hållbara och fulla av glädje. Vi erbjuder alla de tjänster som krävs för att ett företag eller offentlig verksamhet ska fungera bra och effektivt. Coor har cirka 11 000 medarbetare i Norden inom bland annat lokalvård, fastighet och mat & dryck och har utsetts till ett av Sveriges Karriärföretag 2022 av Karriärföretagen.


Green Östergötland levererar ett helhetserbjudande för att skapa och sköta en utemiljö där alla trivs. På alla nivåer och alla tider på året. Vi förädlar våra kunders utemiljö genom att bygga och sköta enligt våra gröna ideal. Från markanläggningar, finplanering, grönyteskötsel, lekplatsbesiktning, trädvård till gator och vägar. Hos oss är du med och skapar trygga, vackra och funktionella miljöer för stadens invånare.


ISS Facility Services är ett av Sveriges och världens största tjänsteföretag med över 6000 medarbetare i Sverige. Kärnan i vår verksamhet har alltid varit att koppla samman människor och platser – för att få tillvaron, och världen, att fungera bättre. ISS arbetar efter 4 värderingar; Ärlighet– vi respekterar, Entreprenörskap – vi agerar, Ansvar – vi bryr oss om, Kvalitet – vi gör det vi lovar. Vi låter våra mycket tydliga värderingar styra vårt uppträdande. Våra värderingar är grunden i allt vi gör. Vi sätter våra värderingar först- oavsett omgivning, oavsett omständigheter. ISS har svanenmärkt, miljövänlig städning sedan 2014.


Thormans Entreprenad AB är ett av Sveriges största företag inom markskötsel, med verksamhet över stora delar av Mellansverige. Vi driver framför allt driftentreprenader åt kommuner och kommunalägda fastighetsbolag. Hos oss arbetar personer med olika förutsättningar, olika bakgrund och olika erfarenheter. Det som vi alla har gemensamt är viljan att göra ett bra jobb och viljan att utvecklas i sin arbetsroll.