Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Projektchefen Olle: ”Här får jag det bästa av två världar”

Jobba hos oss

Olle Kroonder tog steget från entreprenadsidan till beställarsidan och Stångåstaden, där han sedan början av året jobbar som projektchef. En roll där han får kombinera två av delarna han gillar bäst, nämligen att både få driva byggprojekt och ha teamledaransvar.

Olle Kroonder, projektchef på Stångåstaden

Olle Kroonder är projektchef på Stångåstaden sedan februari 2023. Innan dess har han jobbat i entreprenadbranschen i ungefär tio år, bland annat som arbetsledare, platschef, projektledare och senast som projektchef under fyra år för ett stort projekt i Ebbepark, för just Stångåstaden. Det var där Olle kom i kontakt med Stångåstaden och tyckte att det kändes som ett framåtlutat, tryggt och affärsmässigt bolag där de verkade ha kul på jobbet.

– Dessutom var jag redo att bredda mig inom byggprocessen och lockades av just utveckling och förvaltning av fastigheter. Så när jobbet som projektchef på Stångåstaden dök upp kändes det som rätt steg att ta, berättar Olle.

Olles roll som projektchef innebär till största delen planering- och resurssättning av projektportföljen och dess budget, allt i nära samarbete med chef och underhållsstrateg.
Förutom att driva egna projekt stöttar han även projektledarna i operativa och byggtekniska frågor.

– Jag ser en stor fördel att jag har erfarenhet från entreprenad- och byggbranschen, det gör att jag har en bra inblick i byggskedet och de byggtekniska frågorna, menar han.

För mig är det här en perfekt roll då jag både får driva projekt och ha teamledaransvar. Det blir verkligen det bästa av två världar: både överblicken över ekonomi och projekt- och resursplanering, men också att få vara med i själva byggandet.

– Sedan jobbar vi mycket med att driva vår avdelning framåt, att hela tiden utveckla arbetssätt för att göra saker och processer ännu bättre. Det är egentligen något som genomsyrar hela bolaget, att just jobba med ständiga förbättringar, säger Olle.

På frågan om vad som är det bästa med att jobba på Stångåstaden kommer svaret snabbt:
– Jag uppskattar självledarskapet, att jag själv får styra min dag och har stor möjlighet att påverka mitt arbete. Här uppmuntras också kreativa idéer och utveckling, både av kollegor, chefer och ledning. Sedan gillar jag att bolaget är snabba på trender och jobbar för att driva branschen framåt. Det är en snabbfotad organisation där alla är på tårna och måna om snabba beslutsvägar och att det ska hända saker, avslutar Olle Kroonder.

Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss?

Stångåstaden är mitt uppe i en utvecklingsfas med rejäla satsningar inom nybyggnation, ombyggnation och stadsdelsutveckling. Med innovativa arbetssätt och teknik i framkant jobbar du med framtidens utmaningar här och nu. Hos oss får du verkligen göra skillnad – samtidigt som du får prestera och har alla chanser att utveckla ditt uppdrag.

Just nu söker vi en projektchef för ombyggnation – sök tjänsten här

Läs mer om hur det är att jobba hos oss och se alla våra lediga tjänster