Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

”Jag bryr mig om fastigheterna som om de vore mina egna”

Jobba hos oss

När Carl Andersson går till sitt jobb så är det med känslan att få bidra till hållbara fastigheter och trivsamma, trygga hem. Han har alltid varit intresserad av fastigheter och fastighetsteknik och har jobbat med fastighetsförvaltning i 13 år, med en YH-utbildning som diplomerad fastighetsförvaltare i grunden.

Vad innebär det att jobba som förvaltare hos Stångåstaden, med fokus på underhåll?

– Jag har förmånen att ha en väldigt bred och varierande roll med mycket eget ansvar, där vi i vårt team har stort mandat att driva igenom de projekt och åtgärder som är aktuella för vårt teamområde. Den största delen av mitt arbete, med spetskompetensen underhåll, handlar om att planera och genomföra underhållsåtgärder på våra fastigheter. Här har jag min egen budget som jag ansvarar för och jag jobbar i tight samarbete med projektledarna på vår underhållsavdelning. Just nu håller jag till exempel på med ett projekt där vi ska renovera och sätta in säkrare förråd för våra hyresgäster i åtta fastigheter. Jag har ansvar för ungefär 700 lägenheter, vilket innebär en hel del kundkontakt, att vara serviceinriktad och att kunna hjälpa till i många olika situationer som kan uppstå.

Vi hanterar också alla vattenskador i vårt område, vilket är väldigt utvecklande och roligt att lära sig. Här handlar det om att vara spindel i nätet, där vi har hand om alla beställningar, kontakten med entreprenörer samt försöker göra det så smidigt som möjligt för hyresgästen. Vi samarbetar också tätt med våra projektledare vid större ombyggnationer. På så sätt får jag en bra inblick i hela ombyggnationsprocessen och kan samtidigt stötta våra hyresgäster.

Vad gillar du bäst med ditt jobb?

– Jag gillar att det är så varierat och att det händer saker hela tiden. Sedan passar det mig väldigt bra att kunna styra mitt arbete själv och att jag får förtroendet att ta egna beslut utifrån vad som är bäst för både hyresgäster, fastigheten och Stångåstaden som bolag.

Jag gillar att rollen utmanar mig att vara vetgirig, nyfiken och ta reda på hur saker fungerar. På det sättet utvecklas man ju hela tiden. Det är roligt att jobba i ett företag som verkligen satsar på att hålla en hög nivå på fastigheternas underhåll.

Sedan är det ju väldigt givande att se det fysiska resultatet av förbättringar och ombyggnationer vi gör i ett område. Så ofta som möjligt tar vi också med oss hyresgästernas önskemål för att slutresultatet ska bli så bra som möjligt för dom som faktiskt bor hos oss.

Vad behöver jag kunna för att bli din kollega?

– Först skulle jag säga att du behöver ha en fastighetsteknisk bakgrund och gilla när det händer många olika saker på en gång. Jobbet innebär mycket kontakt med hyresgäster, så därför är det viktigt att du också har det mänskliga perspektivet och ett naturligt kundfokuserat tänk. Att vara bra på att prioritera, ha ett ekonomiskt och affärsmässigt sinne är också viktiga delar. Jag brukar tänka på varje fastighet lite som en egen organism som behöver skötas om efter sina unika förutsättningar, avslutar Carl Andersson.

Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss?

Stångåstaden är mitt uppe i en utvecklingsfas med rejäla satsningar inom nybyggnation, ombyggnation och stadsdelsutveckling. Med innovativa arbetssätt och teknik i framkant jobbar du med framtidens utmaningar här och nu. Hos oss får du verkligen göra skillnad – samtidigt som du får prestera och har alla chanser att utveckla ditt uppdrag.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss och se våra lediga tjänster.