Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

För dig som vill göra skillnad, på riktigt

Jobba hos oss

Har du mindsetet att vilja förändra världen, ett litet steg i taget? Vill du känna att ditt jobb gör skillnad för människor, i stort sett varje dag? Då ska du kika närmare på hur Malin Elebring beskriver sitt jobb som områdesansvarig i Ryd.

Hej Malin, kan du berätta lite om hur det är att jobba som områdesansvarig på Stångåstaden?

”Som områdesansvarig, eller förvaltare som många väljer att kalla rollen, har jag förmånen att ha en väldig bredd i mina arbetsuppgifter. Ena dagen spånar jag och mina kollegor kring ett event vi ska arrangera i våra stadsdelar, andra dagen spenderar jag ute i mitt område och pratar med våra hyresgäster och nästa dag kanske jag sitter med budgeten och planerar för kommande säsongs blomlådor.”

Varför borde jag vara avundsjuk på ditt jobb?

”Förutom variationen, som jag verkligen gillar, så är det just känslan av att få påverka och göra skillnad för människor i vardagen som är häftigast. Att tillsammans med kollegor och hyresgäster få jobba för trygga och trivsamma stadsdelar och en trygg stad. Och att få möjligheten att vara lite påhittig kring events och områdesaktiviteter, att allt inte är uppstyrt i förväg utan att man verkligen har fria händer på många sätt.”

Malin Elebring och hennes kollega Osman Hassan är ofta ute på så kallad rondering i Ryd. Då kollar de bland annat så att det är rent och snyggt i området och pratar med hyresgäster och entreprenörer.

Vilka egenskaper är bra att ha i ditt jobb?

”Jag skulle säga att man ska vara nyfiken och intresserad av människor, driven, påhittig och vilja bidra till både området och stan. Sedan är det en fördel att vara trygg i sig själv och att gilla att ingen dag är den andra lik.”

Vad har du själv för bakgrund?

”Jag har jobbat inom serviceyrket hela mitt liv, men är faktiskt utbildad florist från början och startade blomsteraffär redan när jag var nitton. Sedan har jag jobbat på begravningsbyrå, drivit min systers restauranger och jobbat som ansvarig för receptionen och kontorshuset Magnentus Building i Norrköping.”

Information till hyresgästerna kan se ut på olika sätt. Ofta är den digital men anslagstavlor är ett annat sätt att informera om sånt som sker i området.

Tipsa mig om ditt smultronställe i Ryd

”Jag gillar verkligen torget utanför Ryds centrum, som är en mötesplats för alla, såväl unga som gamla, daglediga och studenter. En härlig mix av människor helt enkelt. Varje fredag kör vi dessutom Fredag på scenen tillsammans med olika aktörer i Ryd för att skapa gemenskap och trygghet. Det kan till exempel vara uppträdanden, fika, tipspromenad och andra aktiviteter.”

Är du Malin och Osmans blivande kollega?

Om du tycker att rollen som områdesansvarig skulle passa dig perfekt och vill ha ett jobb där du får göra skillnad på riktigt, tveka inte att höra av dig till oss. Har vi ingen ledig tjänst just nu är du alltid välkommen att skicka in en spontanansökan. Hoppas vi hörs!

Länk till jobba hos oss: https://www.stangastaden.se/omoss/jobbahososs