Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Stångåstaden förstärker med fler Trygghetsvärdar

Pressmeddelande

Under de senaste åren har Stångåstadens Trygghetsvärdar arbetat trygghetsskapande framför allt i stadsdelarna Ryd och Berga med goda resultat. Nu rekryteras fler Trygghetsvärdar, totalt sex personer som ska jobba för att skapa trygga och fungerade bostadsmiljöer.

Trygghetsvärdarna kommer att arbeta både operativt och strategiskt med trygghetsfrågor, företrädesvis i stadsdelarna Berga, Ryd, Skäggetorp och Lambohov. Uppdraget handlar till stor del om att röra sig utomhus i områdena dag- och kvällstid, att verka trygghetsskapande och bygga relationer med boende och andra aktörer för att på det sättet förebygga problem innan de uppstår.

–          Vi ser att Trygghetsvärdarnas arbete gör skillnad. Att bygga långsiktiga relationer med såväl boende som samarbetspartners är en viktig faktor för att öka både tryggheten och trivseln i våra områden. Flera av våra Trygghetsvärdar har erfarenheter från andra kulturer och besitter även därigenom värdefull kompetens för hela organisationen kopplat till trygghetsarbetet i våra bostadsområden. Vi är därför glada över att under hösten kunna förstärka vårt trygghetsteam med fler medarbetare, säger Robert Aldén, chef för trygghet och säkerhet på Stångåstaden.

Trygghetsvärdarna är en del av Stångåstadens strategiska trygghetsteam och rekryteringen av de nya tjänsterna har just påbörjats. Målsättningen är att tillsätta tjänsterna löpande.

Läs mer om tjänsterna: stangastaden.se/jobbahososs

Bilder