Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

49 nya bostäder för seniorer i Ebbepark

Pressmeddelande

I kvarteret Labbet i Ebbepark har Stångåstaden nyligen startat bygget av 106 nya bostäder. 49 av dessa kommer att vara bostäder som riktar sig till seniorer i boendekonceptet Senior+.

Seniorbostäder i kvarteret Labbet, Ebbepark

–          Vi går mot en utveckling på bostadsmarknaden där olika målgrupper söker olika typer av boendeformer baserat på faktorer som livssituation och intressen. Vi ser en stor efterfrågan på bostäder som riktar sig till en äldre målgrupp som vill ha sin egen bostad och självständighet men ändå ha lite extra omtanke och trygghet i anslutning till bostaden. Därför bygger vi nu nya bostäder riktade till Linköpings seniorer i Ebbepark, säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden.

I boendekonceptet Senior+ erbjuder Stångåstaden bostäder med extra trygghet och gemenskap för hyresgäster som fyllt 65 år. Det som skiljer boendekonceptet Senior+ från en vanlig lägenhet är framför allt lite extra omtanke i form av tillgänglighetsanpassning och bemanning i det gemensamma sällskapsrummet med möjlighet till aktiviteter och umgänge. Bostäderna i Ebbepark kommer bland annat ha tillgång till ett stort inglasat uterum, ljusterapirum, gemensamhetsrum samt gästrum. Bostäderna kommer att vara rökfria och planeras att vara inflyttningsklara från januari 2024.

–          Att bo i boendekonceptet Senior+ hos Stångåstaden innebär att du bor självständigt i din egen lägenhet men har möjlighet att umgås med dina grannar och delta i de aktiviteter som erbjuds om du vill. Vi ser en hög efterfrågan på den här typen av bostäder och våra hyresgäster uppskattar verkligen att ha sitt eget boende och sköta sig själv men ändå ha stora möjligheter till gemenskap med grannar, säger Ulf Gustafsson, förvaltningschef på Stångåstaden.

Fakta Ebbepark

I Ebbepark bygger Stångåstaden totalt cirka 800 lägenheter. I nära samarbete med Sankt Kors integreras bostäder och verksamheter i området, med målet att skapa hållbarhet ur ett ekonomiskt, socialt och ekologiskt perspektiv.

Labbet är det tredje kvarteret i Ebbepark där Stångåstaden bygger bostäder. I den första etappen byggs totalt 106 bostäder, varav 49 är seniorbostäder. Det är framför allt lite mindre lägenheter med 1-3 rum och kök som byggs med planerad inflyttning 2024. Samtliga bostäder i den första etappen kommer att vara rökfria bostäder.

Kontakter

Fredrik Törnqvist
Fredrik Törnqvist
VD
Ulf Gustafsson
Ulf Gustafsson
Förvaltningschef

Bilder

Seniorbostäder i kvarteret Labbet, Ebbepark
Seniorbostäder i kvarteret Labbet, Ebbepark
Seniorbostäder i kvarteret Labbet, Ebbepark
Seniorbostäder i kvarteret Labbet, Ebbepark