70+

Hyresrätter med extra omtanke

För oss på Stångåstaden är det viktigt att alltid kunna erbjuda ett brett utbud av bostäder för olika önskemål och behov. Seniorboendet är därför ett självklar del av vårt erbjudande​. I Stångåstadens 70+ seniorboende erbjuder vi moderna bostäder med extra trygghet och gemenskap för dig som fyllt 70 år. Här bor du precis som i en vanlig hyreslägenhet och du söker bostaden direkt hos oss. Skillnaden är att vi har byggt in lite mer omtanke i form av tillgänglighetsanpassning, bemanning samt sällskapsrum med möjlighet till övernattning och för aktiviteter och trevligt umgänge. På den trevliga innergården finns det även en uteplats. 

I Valla Folkets Park har vi byggt ett femvåningshus med 28 lägenheter, adress Göstringsgatan 3Dessa är fördelade på 1 – 3 rum och kök samtliga med balkong och diskmaskin. 
Lägenheterna har en öppen planlösning med ekparkett i alla rum. Tillgänglighetsanpassade badrum med dusch och förhöjd wc-stol samt tvättmaskin och torktumlare. Med hissen tar du dig enkelt ner till garaget och ditt förråd. ​

Viktiga förutsättningar

År 2009 beslutade regeringen att ge investeringsstöd för en helt ny boendeform. Man insåg att det behövs ett ökat utbud av bostäder som är lämpliga och attraktiva för äldre, och som kan överbrygga glappet mellan vanligt boende och vårdboende. 

​Stångåstadens koncept för 70+ seniorboende följer de villkor som regeringen satt upp, det vill säga att lägenheterna ska ha god tillgänglighet och vara planerade så att det finns möjlighet att bo kvar om man får en funktionsnedsättning. Det ska finnas sällskapsrum för samvaro, hobby och rekreation, och boendet ska innefatta viss bemanning för stöd och hjälp och för att inspirera till möten och aktiviteter.

En rikare och mer aktiv vardag

För dig som väljer 70+ innebär det att du bor självständigt, i din egen lägenhet, men har möjlighet att, om du vill, umgås med dina grannar och delta i de aktiviteter som erbjuds. Tanken är också att hyresgästerna och värden/värdinnan gemensamt ska kunna planera och genomföra aktiviteter efter önskemål. Det kan till exempel handla om att träna tillsammans, laga mat, handarbeta eller starta en bokcirkel – allt efter intresse och önskemål.

KOntaktperson Elisabeth Cederqvist
Kontaktperson​

Elisabeth Cederqvist
013-20 85 22
elisabeth.cederqvist(a)stangastaden.se

Läs mer