Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Nattvandrare i Ryd får Stångåstadens trygghetsstipendium

Pressmeddelande

Stångåstaden delade idag ut sitt årliga trygghetsstipendium ”Årets Tryggve” till Ryds föräldraförening. Organisationen tilldelas stipendiet för sitt arbete med nattvandringar i Ryd. Genom sina insatser bidrar de till att skapa relationer, föra dialog med ungdomar och bygga broar mellan invånarna. Allt med målet att alla ska känna sig trygga och inkluderade i Ryd.

Fredrik Törnqvist, vd Stångåstaden, Nuro Hassan Mohamed och Abdirahman Haji Ismail, båda från Ryds föräldraförening samt Helena Balthammar, Linköpings borgmästare vid prisutdelningen av Stångåstadens trygghetsstipendium. Foto: Lasse Hejdenberg

Priset delades traditionsenligt ut på Tryggve-dagen. Linköpings borgmästare Helena Balthammar och Stångåstadens vd Fredrik Törnqvist delade ut priset i Linköpings stadshus.

– Vi vill verkligen tacka för allt stöd, det hjälper oss att kunna fortsätta göra ett bra jobb. Vi vill arbeta för att skapa trygghet och säkerhet i Ryd. Det gör vi genom att skapa relationer med ungdomarna och hjälpa och vägleda dem på olika sätt, säger Abdirahman Haji Ismail, ordförande i Ryds föräldraförening som tog emot stipendiet tillsammans med Nuro Hassan Mohamed.

Stångåstadens trygghetsstipendium ”Årets Tryggve” inrättades 2001 för att uppmärksamma och stimulera goda insatser som bidrar till att skapa trygga hem och bostadsområden.

– En grund för ett bra trygghetsarbete är att det finns engagerade människor, eldsjälar, som tar initiativ och är uthålliga i arbetet med att förbättra bostadsområden. De här eldsjälarna vill vi lyfta fram lite extra. Det är viktigt att visa upp alla bra initiativ som tas och att sprida goda exempel till andra stadsdelar, säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden.

Priset delas ut av Stångåstaden men även representanter från Linköpings kommun, polisen, räddningstjänsten och Hyresgästföreningen i Östergötland står bakom priset. Ryds föräldraförening tilldelas stipendiet med följande motivering:

”Under 2017 började ni som hyresgäster i Ryd att spontant nattvandra i området för att skapa relationer, föra dialog med ungdomar och bygga broar mellan invånarna. Grunden i nattvandringen låg i tanken att vuxna ska vara goda förebilder för barn och ungdomar. I oktober 2017 tog ni eget initiativ och startade Ryds Föräldrar Förening. Ni som är aktiva i föreningen har tydlig struktur och en klar målbild – att alla ska känna sig trygga och inkluderade i stadsdelen.

Stångåstaden har tät dialog med Ryds Föräldrar Förening, som har ett gediget engagemang och är en viktig del i vårt arbete att tillsammans med de boende skapa trygghet och trivsel i Ryd.”

Priset består förutom äran av en statyett, ett diplom och en vinstsumma på 10 000 kronor.

 

För mer information, kontakta gärna:

Fredrik Törnqvist, vd Stångåstaden, telefon 072-574 96 60

Kontakter

Heidi Berger
Heidi Berger
Marknadschef

Bilder

Fredrik Törnqvist, vd Stångåstaden, Nuro Hassan Mohamed och Abdirahman Haji Ismail, båda från Ryds föräldraförening samt Helena Balthammar, Linköpings borgmästare vid prisutdelningen av Stångåstadens trygghetsstipendium. Foto: Lasse Hejdenberg
Fredrik Törnqvist, vd Stångåstaden, Nuro Hassan Mohamed och Abdirahman Haji Ismail, båda från Ryds föräldraförening samt Helena Balthammar, Linköpings borgmästare vid prisutdelningen av Stångåstadens trygghetsstipendium. Foto: Lasse Hejdenberg