Vallastaden

Vallastaden 2017

vallastadens logotyp. Illustration. 

Den 2–24 september genomförs Vallastaden 2017, ett bo- och samhällsexpo med utrymme för ny kunskap och samhällsdebatt. Under tre veckor arrangeras utställningar och guidade turer genom kvarter och parker, branschdagar varvat med inspirationsföreläsningar. Då blir det också möjligt att besöka ett 40-tal olika hemutställningar i Vallastaden, liksom en ny och variationsrik stadsdel intill Linköpings universitet. Förhoppningsvis väcker Vallastaden stor uppmärksamhet, nationellt och internationellt.

Läs mer om vårt deltagande i bo- och samhällsexpot Vallastaden 2017.​

Läs mer om bo- och samhällsexpot Vallastaden 2017.​​​​

​Vallastaden - En del av drömmen

Mellan universitetet och Linköpings city växer en helt ny och unik stadsdel fram, där människor, samspel och hållbarhet står i centrum. Vi på Stångåstaden är stolta över att vara en av dem som bygger i Vallastaden. Vårt bidrag är attraktiva designradhus och lägenheter för dig som prioriterar frihet och gemenskap.    

Visionen om ett banbrytande sätt att bygga och bo håller just nu på att realiseras i Vallastaden. Tanken är att skapa en stadsdel där social hållbarhet är en livsstil. Genom att bygga tätt och med naturliga mötesplatser i form av torg, växthus och gemensamhetslokaler, så kallade felleshus, inspireras människor till umgänge. Man skulle kunna kalla det en kollektiv närmiljö, där de boende tillsammans formar atmosfär och aktiviteter. Felleshus kommer att finnas till våra hyresgäster på Lärdomsgatan och Fredrik Hasselqvists gata (ej Torgkvartet).

Arkitektur som sticker ut

Variation är ett ledord i Vallastaden. Vi byggherrar har därför i uppgift att genomföra projekt som på olika sätt är speciella och nytänkande. Området ska dessutom präglas av en spektakulär utemiljö med extraordinära planteringar, stenbeläggningar, belysningar och arkitektritade gångbroar över Smedstadbäcken. Biltrafiken minimeras med smart lösning i form av parkeringshus och bilpooler. Läs mer om bilpoolen hos Sunfleet​ eller se en kort introduktionsfilm​. I närheten av fastigheterna kommer det endast finnas möjlighet till korttidsparkering.

Vad vi erbjuder

Hyreslägenheter vid Torgkvarteret
Här bygger vi 31 hyreslägenheter om 2-3 rum och kök, Studentbostäder bygger 183 studentlägenheter och cirka 400 kvm lokalyta. Torgkvarteret bygger vi tillsammans med Sankt Kors som bygger 2500 kvm lokalyta. ​

I Vallastaden kommer vi också erbjuda lokaler för uthyrning​​​.

Designradhus med hyresrätt, Fredrik Hasselqvists gata 2 – 8
Vi har byggt fyra radhus med unik design på 160 kvm.  Här satsade vi såväl på utsidan som på insidan, med spännande fasadmaterial och fyra olika inredningskoncept i husen. Inflyttning 1 mars 2017.

Lägenheter med hyresrätt, Lärdomsgatan 8 och 10
Vi har byggt två sexvåningshus med 34 lägenheter om 1-3 rum och kök.  Fastigheterna är ritade av två olika arkitekter. Det ena huset byggdes som ett plusenergihus, vilket innebär att det producerar mer energi än det förbrukar. Inflyttning 1 mars 2017. 

Läge och service

Den nya stadsdelen växer fram mellan Vallaskogen och Lambohovsleden, i nära anslutning till universitetet och på cykelavstånd till Mjärdevi, sjukhuset och city. Här är kollektivtrafiken väl etablerad med täta förbindelser. En förskola ska byggas i ett tidigt skede och så småningom planeras det även för skola och äldreboende. I närliggande Lambohov finns idag flera skolor, livsmedelsbutiker, vårdcentral, folktandvård, apotek och bibliotek, och på andra sidan Lambohovsleden hittar du det nya Djurgårdens centrum, där id​ag en livsmedelsbutik och apotek har öppnat.

15 augusti 2017 - Invigning av Torgkvarteret med den nya Vallavåningen


 


 


 


 


 
 


 


 

FAKTA TORGKVARTERET

Område: Vallastaden
Hyra​: 7 613 - 11 872 kr
Antal rum: 2 till 3 rum och kök
Yta​: 46-77 kvm
Inflyttning​: augusti - september 2017
Antal bostäder: 31 lägenheter
Balkong/uteplats: ja

FAKTA DESIGNRADHUS

Område: Vallastaden
Hyra:15 776 - 16 372 kr 
Antal rum: 5 rum och kök
Yta: 160 kvm
Inflyttning: mars 2017 - inflyttning klar
Antal bostäder: 4 radhus
Balkong/uteplats: ja

FAKTA OM LÄRDOMSGATAN

Område: Vallastaden
Hyra: 5 957 – 11 828 kr
Antal rum: 1 till 3 rum och kök
Yta​: 31 - 86 kvm
Inflyttning: mars 2017 - inflyttning klar
Antal bostäder: 34 lägenheter 
Balkong/uteplats: från våning 2 och uppåt

​Länkar​​

Bo- och samhällsexpo
Bilder/skisser​
Karta över Stångåstadens fastigheter
Filmer​

Kontaktperson

Fredrik Ählström
Kundansvarig Nyproduktion
013-20 85 49
Fredrik.Ahlstrom(a)stangastaden.se​