Läs mer

 

Innerstaden, Eddan Etapp 2

LÄGE FÖR LIVSKVALITET

Efterfrågan på bostäder med centralt läge är stor, och med projektet vid Eddan, hoppas vi kunna möta en del av behovet. Våra hyreslägenheter som byggs på Eddan ligger mitt i det brusande city, ett stenkast från Trädgårdsföreningens grönska. 

På den nuvarande parkeringsplatsen Eddan, i korsningen Drottninggatan-Djurgårdsgatan, bygger vi cirka 230 nya hyresrätter med ett stort antal garageplatser. Husen varieras i höjd från fyra till elva våningar. I markplanet blir det handel som butiker, service, restauranger med mera.

I den andra etappen bygger vi 98 lägenheter om 1 – 4 rum och kök med planerad inflyttning från hösten 2020.  Preliminär uthyrningsstart hösten 2019.

Eddan, etapp 2

Eddan byggs i 2 etapper. Andra etappen består av 98 lägenheter. Planerad inflyttning från hösten 2020.
 

Hög standard

Målet med byggnationen vid Eddan är att skapa ett varierat lägenhetsutbud. Generellt ska lägenheterna utformas med öppna planlösningar, moderna material i hög kvalitet och med goda förvaringsmöjligheter.

Med några undantag har de flesta lägenheterna balkong, i vissa fall inglasade. En del av köken är ergonomisk utformade med upphöjda diskmaskiner och ugn i högskåp. Induktionshäll och inbyggnadsmikro finns i de flesta lägenheter. Tvättmaskin och torktumlare är standard.

En av fasaderna på Stångåstadens hus i kvarteret Eddan. Illustration.

Om området

I kvarteret Eddan är det nära till innerstadens puls med restauranger och butiker men även till mataffär, vårdcentral och mycket mera. Dessutom ligger vackra, gröna Trädgårdsföreningen alldeles intill. På bekvämt gångavstånd finns exempelvis Universitetssjukhuset och Hälsouniversitetet som båda är stora arbetsplatser.

Söker du lokal för kommersiell verksamhet? 

I markplan planerar vi för stans nya restaurang- och handelskvarter. Här kan du som vill öppna en ny verksamhet eller utveckla din befintliga hitta ett nytt och häftigt läge. Vi har totalt ett 20 tal lokaler, både i markplan och 1 trappa upp, och storleken varierar från 40 kvm till flera hundra kvadrat. Hör av dig till Ulrika Frost, Affärsområdeschef för våra lokaler, på 013-208584 eller via e-post ulrika.frost(a)stangastaden.se, så berättar hon mera om vilka möjligheter som finns. Den som är ute i god tid har stora möjligheter att påverka utformningen av sin lokal.

Tidplan

Planerad inflyttning från hösten 2020. Preliminär uthyrningsstart hösten 2019. 


NYHETSBREV​


Anmälan till nyhetsbrev om Stångåstadens nyproduktion
Förnamn
E-postadress
Ja tack, jag anmäler mig till
Nyhetsbrev Innerstaden, Eddan

FAKTA EDDAN - ETAPP 2

Område: Innerstan
Hyra: ej klart
Antal rum: 1 till 4 rum och kök
Yta: ej klart
Inflyttning: från hösten 2020
Antal bostäder: 98

LÄNKAR

Områdesinformation​​​​
Skiss​er​
Lokaler för uthyrning​​

Höga byggkostnader förklarar höga hyror
Flyttkedjan öppnar nya dörrar

KONTAKTPERSONER

Porträttbild Ulrika Thollander. Foto.
Ulrika Thollander

Kundansvarig Nyproduktion​
013-20 86 33​
Ulrika.Thollander(a)stangastaden.se​​​​​​

Porträttbild Ulrika Frost. FotoUlrika Frost

Affärsutvecklings- och uthyrningsansvarig kommersiella lokaler
013-20 85 84
ulrika.frost(a​)stangast​aden.​se​​