Lokaler för dig och din affär

​Stångåstadens uppdrag är att bidra till en levande och trygg stad, där våra boende har tillgång till all den service de kan behöva. 

I våra fastigheter finns det drygt 400 lokaler. Butiker, restauranger, kontor, föreningslokaler. Ryds och Johannelunds stadsdelscentrum. Vi har även lokaler för förskolor, service- och vårdboenden.  
 
Vi har ett antal lediga lokaler i olika storlekar och för olika verksamhetsinriktningar. Och vi får alltid fram nya, attraktiva lokaler genom vår nyproduktion. Nu bygger vi till exempel nya lokaler i Vasastaden, kvarteret Eddan och Ebbepark. 
 
Inom affärsområdet Lokaler håller vi i allt från uthyrning till förvaltning. Vi ska hitta nya hyresgäster men också ta hand om de hyresgäster vi redan har och se till att de på ett bra sätt kan driva sin verksamhet i passande lokaler. Hos oss får du en hyresvärd som är tillgänglig och håller hög nivå på sin service. Har du några frågor om lokaler får du gärna kontakta någon av våra medarbetare nedan. Om du redan är hyresgäst hittar du mycket information i ditt hyresavtal.

STÖTTA LINKÖPING

Nu är det viktigare än någonsin att stötta det lokala näringslivet i Linköping. Många verksamheter har det tufft just nu så har du möjlighet så stötta gärna vårt lokala näringsliv! Lista över våra lokalhyresgäster.

 

Nyheter

Ny restaurangsatsning 

I kvarteret Eddan i en av lokalerna längs Drottninggatan byggs det för fullt för att skapa en ny restaurang. Den nya italienska krogen Noi 3. kommer vara inriktad på vedugnsbakad pizza och färsk pasta. I maj slår de upp portarna.


I Vallastaden öppnar Spicy WoknRoll 

Peter Yap med familj startar restaurang på Nobeltorget 5 i Vallastaden. Under mars månad smygstartar de med take away och utkörning, restaurangdelen öppnar senare. Tyngdpunkten kommer ligga på asiatisk mat. Peter är en etablerad krögare som tidigare bland annat har startat restaurang Yogi på Platensgatan i Linköping.

Bonden blir kvar

Bondens Skafferi Öst som i slutet av 2020 testade sin verksamhet i lokalen på Sveagatan 11B har efter en lyckad provperiod bestämt sig för att satsa vidare och även i fortsättningen erbjuda Linköpingsbor kvalitativa, närproducerade råvaror och produkter. Ett 3-års avtal har skrivits och efter mindre anpassningar av lokalen ska de "nyöppna" i månadsskiftet februari/mars. 

Ny blomsterbutik i Johannelunds centrum

Under våren öppnar Eleonor Antelius sin butik Antelius blommor i Johannelunds centrum. Eleonor har stor erfarenhet från branschen och har tidigare arbetat i blomsterhandeln i Trädgårdsföreningen men tyckte nu att det var dags att satsa på något eget. Just nu sker arbetet med att anpassa och uppdatera lokalen så den blir bra för verksamheten.

SkandiaMäklarna flyttar in i Eddan!

Nu börjar Eddan, Stångåstadens nyproduktion i korsningen Drottninggatan/Djurgårdsgatan, fyllas med liv. De första 22 hyresgästerna har flyttat in och nu står det även klart att SkandiaMäklarna kommer att hyra lokaler i Eddan.

SkandiaMäklarna flyttar in i Eddan senhösten 2020. Lokalerna är på 366 kvadratmeter på två plan. På markplan kommer lokalerna vara anpassade för kundmöten medan andra våningen blir arbetsplatser.

Totalt byggs ett 20-tal lokaler i Eddan, både i markplan och en trappa upp. I markplanet blir det framför allt handel som butiker, service, restauranger med mera.  Storleken varierar från 40 till flera hundra kvadratmeter.


Första lokalhyresgästen i Norrskenet etapp 1!

Nu har vår första lokalhyresgäst flyttat in i Norrskeet etapp 1 på Industrigatan 6. Vi hälsar Josefin Ulmbrant som är certifierad massör i svensk klassisk massage och diplomerad i lotorp- och fibromassage varmt välkommen som hyresgäst.


Öppet för restaurang!

Vill du bli en av våra nya krögare i hjärtat av Linköping?

Just nu bygger vi fram 3 fina restauranglägen på Drottninggatan, kvarteret Eddan, ett modernt cityläge i Linköping.

I kvarteret som ligger nära entrén till Linköpings fina Trädgårdsförening bygger vi 230 lägenheter och ett 20 tal lokaler varav tre är avsedda för restaurangverksamheter.

Vi söker sig som vill driva något med nytt uttryck alltifrån det enklare till den moderna fullödiga kvarterskrogen. Kanske ett ställe med stans bästa vegetariska mat, de bästa bruncherna…

Lokalerna på 121, 159 resp 169 kvm, effektiva ytor som är förberedda med rätt ventilation, VA osv.  Du som hyresgäst kommer ha stora möjligheter att påverka utförandet. Se lokalerna i vår bostadsväljare.

Inflyttning kommer kunna ske under perioden 2020 – 2021. 

För vidare information och visning kontakta Ulrika Frost på 013-208584 eller ulrika.frost@stangastaden.se

KONTAKT

Theresé Lindh, Affärsområdeschef och ansvarig för kommersiella lokaler

Theresé Lindh, Affärsområdeschef lokaler

Kontor och butiker
013-20 85 83
therese.lindh@stangastaden.se

Ulrika Frost, Affärsutveckling och uthyrningsansvarig

Ulrika Frost, Affärsutveckling & uthyrning kommersiella lokaler

Nybyggda kommersiella lokaler och centrumutveckling i Ryd och Johannelund
013-20 85 84
ulrika.frost@stangast​aden.​se


Linda Ganbrant, Fastighetsförvaltare offentliga lokaler

013-20 86 41, linda.ganbrant@stangastaden.se

Linda är fastighetsförvaltare för offentliga lokaler, lokaler som kommunen hyr (servicehus, förskolor osv)

Roland ​Hallkvist, Områdes- och driftsansvarig lokaler
 

Roland ​Hallkvist, Områdes- & driftsansvarig lokaler

013-20 86 87,
roland.hallkvist@stangastaden.se

Som områdes- och driftsansvarig på lokalsidan ser jag till att våra lokalhyresgäster får en bra service vad gäller den dagliga förvaltningen. Jag ser till att vi levererar det vi lovat, och fungerar som en länk mellan oss som hyresvärd och våra entreprenörer.​​

Helen Karlsson, Administratör
Helen Karlsson, Administratör

013-20 86 27
helen.karlsson@stangastaden.se

Min roll som administratör innebär att jag supportar hela ”lokalgänget” med alla förekommande administrativa uppgifter.
johan-asklof-lokal.jpg
Johan Asklöf, Fastighetsförvaltare kommersiella lokaler
013-20 86 73

johan.asklof@stangastaden.se

Kommersiella lokaler så som kontor, butiker, restauranger mm.

Emmy Östman föräldraledig

Emmy Östman, Fastighetsförvaltare kommersiella & offentliga
lokaler (föräldraledig)