Att hyra lokal

En levande stadsdel byggs av invånarna, men i högsta grad också av de butiker, restauranger och den service som finns där. 

Etablera din lokal i Linköping

Driver du en etablerad verksamhet som vill ha nya lokaler och en erfaren och serviceinriktad hyresvärd? Eller har du en bra affärsidé, är på väg att starta verksamhet och vill ha en lämplig lokal i attraktivt läge? 

Vi har öppet för dig och din verksamhet. Vårt mål är att erbjuda Linköpingsborna ändamålsenliga och prisvärda lokaler. Vi vill också att alla stadsdelar ska ha ett attraktivt utbud av kommersiell och offentlig service. Dessutom har vi möjlighet att erbjuda en potentiell kundbas på ungefär 33 000 hyresgäster.


Godkännande av hyresgäst 

Innan vi godkänner en ny hyresgäst går vi igenom några villkor som behöver vara uppfyllda. Varje ärende prövas individuellt:
- Din verksamhet måste vara lämplig för lokalen och området i stort. 

- Du ska ha ett registrerat företag, till exempel ett aktiebolag, ett handelsbolag, en förening eller en enskild firma.  

- Din kreditvärdighet ska vara god och utan betalningsanmärkningar. Vi tar alltid en kreditupplysning. För att kunna skriva hyresavtal behöver man kunna lämna en säkerhet. En sådan säkerhet kan till exempel vara en borgensman eller en bankgaranti.  

- Avtalstiden är för det mesta 3 år, så du måste ha för avsikt att driva verksamheten under den tiden.  

- Momsregistrerade lokaler kan enbart hyras för momspliktig verksamhet.