Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Så söker du parkeringsplats

Våra parkeringsplatser går i första hand till våra hyresgäster i närliggande område, men om parkeringsplatsen inte blir uthyrd har även de som inte är boende hos Stångåstaden chansen att få platsen.

Så fungerar vår uthyrning för parkeringsplatser

När en bilplats sägs upp publiceras den först för hyresgäster i samma område under sju dagar. Om den inte hyrs ut publiceras platsen sedan även för hyresgäster i angränsande områden i fyra dagar. Är bilplatsen fortfarande inte uthyrd publiceras den i sista steget för alla oavsett om man är bostadshyresgäst hos Stångåstaden eller ej.

Så söker du parkeringsplats som boende hos Stångåstaden
Så söker du parkeringsplats som inte är boende hos Stångåstaden

Stångåstaden har ett samarbete med FastPark. FastPark erbjuder en app som för samman personer som letar efter en tillfällig parkeringsplats med personer som har en parkeringsplats som de vill hyra ut under de tider man inte själv nyttjar platsen. Läs mer om FastPark.

Så söker du parkeringsplats som boende hos Stångåstaden

1. Aktivera din köplats för parkeringar

För att samla köpoäng till parkeringsplatser behöver du aktivera din köplats för parkeringar, som du gör under Mina Sidor. Det finns två köer, en för parkeringsplats och en för garage.

2. Intresseanmäl parkeringsplats

Lediga parkeringsplatser hittar du under Sök bilplats. Tänk på att vara inloggad för att se samtliga bilplatser du kan söka. När du hittat en parkeringsplats du vill ha lägger du en intresseanmälan.

3. Besvara erbjudande

När publiceringen avslutats skickar vi ett erbjudande till den med högst köpoäng. Erbjudandet besvarar du på Mina Sidor. Du har tre dagar på dig att besvara erbjudandet. Uteblivet svar räknas som att du tackat nej.

4. Signera avtalet

När du tackat ja får du direkt signera avtalet, vilket du enkelt gör digitalt med BankID. Läs igenom villkoren noga så du är införstådd vad signeringen innebär. Om du inte signerar avtalet kommer parkeringsplatsen gå vidare till annan sökande.

5. Hämta nycklar (om det behövs)

Om du har en garageplats, parkeringsplats i parkeringshus eller parkeringsplats med motorvärmare behöver du kvittera ut nycklar i vår Bobutik. Detta kan ske tidigast på tillträdesdagen, och glöm inte att ta med dig giltig legitimation.

Så söker du parkeringsplats som inte är hyresgäst hos Stångåstaden

1. Registrera dig i vår kö

Om du inte redan är aktiv i vår bostadskö måste du först registrera dig där för att få en inloggning till Mina sidor.

2. Intresseanmäl parkeringsplats

Lediga parkeringsplatser hittar du under Sök bilplats. Hittar du en parkeringsplats som passar dig, väljer du att intresseanmäla. Den som först intresseanmäler får parkeringsplatsen, det är alltså ingen kö till parkeringsplatserna för dig som inte är hyresgäst hos Stångåstaden.

3. Signera avtalet

När du tackat ja påbörjas signeringen som du enkelt gör digitalt med BankID. Läs igenom villkoren noga så att du är införstådd med vad signeringen innebär. Om du inte signerar avtalet kommer parkeringsplatsen gå vidare till annan sökande. Observera! 25 procent momskostnad tillkommer på den angivna hyran om du inte är boende hos Stångåstaden.

4. Hämta nycklar (om det behövs)

Om du hyr en garageplats, parkeringsplats i parkeringshus eller parkeringsplats med motorvärmare behöver du kvittera ut nycklar i vår Bobutik. Detta kan ske tidigast på tillträdesdagen, och glöm inte att ta med dig giltig legitimation.