Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Välkommen till Stolplyckan!

Stolplyckan liknar inget annat – det är ett av de största kollektivhusen i Sverige och byggdes 1981. Kvarteret består av fyra huskroppar som binds samman av ett korridorsystem. Alla i Stolplyckan har sin egen lägenhet och kan delta i aktiviteter och umgänge efter tycke och smak. Här finns också ett trygghetsboende och en förskola. Lokalerna delas av kollektivet och kommunen.

Kollektivet har många gemensamma utrymmen så som storkök, matsal, café, gympahall, lastcykelpool, snickeri, ateljé, keramik, återbruk, hönshus, odlingslotter med mera. Alla boende har även möjlighet att boka två gemensamma gästrum.

Området ligger centralt och är omgivet av vacker natur. Längs Stolplyckans östra sida löper Magistratshagen med möjlighet till avkoppling och aktivitet, där finns även en stor lekplats. Norr om området ligger Trädgårdsföreningen, Linköpings mysiga grönområde med promenadstråk, caféer och fina odlingar.

Flyttar du till Stolplyckan blir du medlem i en ideell förening där du tillsammans med dina grannar förväntas vara aktiv i olika aktiviteter. Till exempel så har varje trapphus ett eget matlag där man turas om att ordna gemensamma middagar.

Om du är intresserad av en lägenhet i Stolplyckan ska du registrera dig i Stångåstadens vanliga bostadskö.

Just nu pågår ombyggnation av huskropparna, lägenheterna och de flesta gemensamma ytorna. Mycket är redan klart, men samtliga huskroppar, inklusive lägenheter och utemiljö förväntas vara färdigt under 2024.

I Stolplyckan har du nära till:

  • Innerstaden
  • Universitetssjukhuset
  • Trädgårdsföreningen

Karta över Stolplyckan