Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

112 nya studentlägenheter byggs på Folkungavallen

Pressmeddelande

Stångåstadens dotterbolag Studentbostäder har tecknat avtal med Åhlin & Ekeroth Byggnads AB om byggnation av 112 nya studentlägenheter i kvarteret Folkungavallen, precis intill Linköpings nya simhall. Bostäderna byggs utmed Hamngatan och preliminär inflyttning är hösten 2026.

Folkungavallen Studentbostäder. Arkitekt: Winell & Jern Arkitekter

Totalt ska 112 hyreslägenheter byggas och det är framför allt mindre lägenheter som byggs. 

–    Vi är glada att kunna trycka på startknappen för ännu ett bygge och erbjuda Linköpings studenter attraktiva mindre lägenheter i ett populärt och centralt läge. Vi ser en fortsatt stark efterfrågan på mindre studentlägenheter. Inför sommarens antagningsbesked kommer vi också genomföra lättnader i våra uthyrningsregler för studentbostäder, vilket bland annat innebär att även doktorander nu kan ansöka om boende hos oss, säger Fredrik Törnqvist, vd Stångåstaden. 

Fastigheten kommer att klassas enligt miljöbyggnad silver, vilket bland annat innebär att huset har en låg energianvändning, god ventilation och bra dagsljus. Det kommer även att finnas en gemensamhetslokal med ett studierum på översta våningen där det också finns en gemensam terrass. Samtliga lägenheter kommer vara rökfria.

–    Huset kommer att ha bra energiprestanda. I det här projektet kommer vi även satsa på solceller som passar bra för just studentbostäder där hushållselen ingår i hyran. Högre egenanvändning av det vi producerar ger bättre lönsamhet för solcellerna, säger Fredrik Törnqvist, vd Stångåstaden.

Stångåstaden bygger just nu 75 bostäder i kvarteret med preliminär inflyttning till försommaren 2025.  

Fakta: 
Totalt antal lägenheter: 112
Lägenhetsstorlek och antal: 98 st 1 rum och kök samt 14 st 2 rum och kök 
Byggentreprenör: Åhlin & Ekeroth Byggnads AB
Arkitekt: Winell & Jern Arkitekter
Preliminär inflyttning: 2026

Kontakter

Fredrik Törnqvist
Fredrik Törnqvist
VD

Bilder

Folkungavallen Studentbostäder. Arkitekt: Winell & Jern Arkitekter
Folkungavallen Studentbostäder. Arkitekt: Winell & Jern Arkitekter