Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Stångåstaden en av landets mest attraktiva arbetsplatser

Pressmeddelande

Hela 96 % av Stångåstadens medarbetare uppger att de jobbar på en mycket bra arbetsplats. Ett resultat som gör att Stångåstaden, Linköpings största bostadsbolag, fortsatt är en av de mest attraktiva arbetsplatserna i landet. Stångåstaden fick även ta emot en hedersutmärkelse för att ha varit placerade på listan över Sveriges mest attraktiva arbetsplatser samtliga åtta år som bolaget deltagit i undersökningen.

Great Place To Work offentliggjorde idag sin lista över Sveriges bästa arbetsplatser som bygger på resultatet från medarbetarundersökningar. Undersökningen visar att 96% av Stångåstadens medarbetare tycker att de jobbar på en mycket bra arbetsplats vilket gör att Stångåstaden kvalar in på listan över de mest attraktiva medelstora företagen i landet. Ett resultat som tillsammans med en hög kundnöjdhet gör att Stångåstaden har den åtråvärda mixen av både nöjda medarbetare och kunder.

–          Vi är ett värderingsstyrt företag där medarbetaren ges ett stort ansvar. Vi strävar hela tiden efter en arbetsplats med stor frihet, där det är ok att göra fel och där folk vågar testa. Vår vision, ett steg före, och vår värdegrund uppmuntrar oss att tänka nytt, att utmana både oss själva och våra arbetssätt. Det är en oerhörd tillgång och hjälper oss att ständigt anpassa vår verksamhet till nya utmaningar och förändringar som sker i vår omvärld, säger Fredrik Törnqvist, vd Stångåstaden.

Bakom det höga engagemanget ligger många års arbete med värderingar, kultur och medarbetarinflytande. Ett arbete som inte har något slutdatum.

–          Det som utmärker vår kultur är att vi inte nöjer oss. Just därför fortsätter vi vår förändringsresa tillsammans med våra medarbetare. Under året kommer stort fokus att ligga på att fortsätta utveckla både värdegrund och arbetssätt och vi gör det på vårt eget sätt med stor delaktighet och mycket engagemang. Vi vill vara en lärande organisation som hela tiden utvecklas, säger Malin Wettre HR-chef på Stångåstaden.

Några resultat ur undersökningen:

  • 100 % tycker att man blir väl mottagen när man börjar här
  • 96 % tycker att man kan vara sig själv på Stångåstaden
  • 96 % uppger att man som medarbetare ges mycket ansvar
  • 94 % av medarbetarna är stolta över hur Stångåstaden bidrar i samhället
  • 94 % är stolta över att berätta var man arbetar
  • Allt sammantaget tycker 96 % att det här en mycket bra arbetsplats

På sajten ”Livet på Stångis”, berättar våra medarbetare själva om hur vardagen ser ut på Stångåstaden. Syftet med sajten är att ge potentiella och nya medarbetare en levande bild av hur det är att arbeta hos oss och visa upp hur vi är som arbetsgivare. Kolla in sajten här: livet.stangastaden.se

För mer information, kontakta gärna:
Fredrik Törnqvist, vd Stångåstaden, telefon 072-574 96 60
Malin Wettre, HR- och Affärsstödschef Stångåstaden, telefon 013-20 86 61

Kontakter

Fredrik Törnqvist
Fredrik Törnqvist
VD
Malin Wettre
Malin Wettre
HR-chef