Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Linköpings äldsta hockeystipendium utdelat

Pressmeddelande

Två ungdomar, Madicken Ek och Tore Everhill, är både lovande hockeyspelare och goda föredömen utanför rinken. Igår fick de båda ta emot Stångåstaden och LHC:s hockeystipendium. Priset är ett presentkort på utrustning till ett värde av 10 000 kronor vardera.

Stipendiet vänder sig till ungdomar i åldern 11 till 15 år som bor i Linköpings kommun. Stipendiet delas i år ut för 22:a gången och de båda stipendiaterna fanns på plats vid gårdagens hemmamatch i Saab Arena för att ta emot sitt pris.

– Vi vill uppmuntra höga ambitioner och gott kamratskap vilket båda stipendiaterna har visat prov på. Vi hoppas att stipendiet kan bidra till att de fortsätter att utvecklas i sin idrott och att deras prestationer kan uppmuntra och inspirera andra, säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden.

Juryns motivering lyder:
Madicken Ek – ända sedan du var liten har du älskat att stå på skridskor, och din kärlek till hockeyn är enorm. Du älskar inte bara att spela hockey själv, utan går också på alla hemmamatcher, både dam- och herr matcherna. Du älskar också att stå i klacken. Gemenskapen och glädjen med dina hockeykompisar betyder allt för dig. Ditt högsta mål är att få fortsätta spela hockey och att nå damlaget.

Tore Everhill – din kärlek för hockeyn är enorm. Du har ett starkt driv att utveckla dig själv – på träning i hallen eller hemma i garaget, liksom på match. Du använder också ditt driv till att, på ett positivt sätt, pusha ditt lag och dina lagkamrater framåt. Som person är du väldigt omtänksam och tar ansvar för att peppa den som behöver muntras upp och lyfta den som lyckats. Ditt goda kamratskap visar du också genom att nominera en av dina kamrater till hockeystipendiet.

Juryn består av representanter från Stångåstaden och LHC. Läs mer om Stångåstadens föreningssamarbeten på www.stångåstaden.se

Kontakter

Heidi Berger
Heidi Berger
Marknadschef

Bilder