Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Nya radhus i Ekängen redo för inflyttning

Pressmeddelande

Med adress Bärstadskogen i Ekängen utanför Linköping har Stångåstaden byggt 38 nya radhus med hyresrätt. Radhusen är ramupphandlade så kallade kombohus, något som både sänker kostnaderna och minskar byggtiden. Nu är de första 12 radhusen redo för inflyttning.

Stångåstaden bygger 38 nya radhus med hyresrätt i Ekängen

Radhusen är på 104 kvadratmeter fördelat på två våningar med 4 rum och kök och altan. Samtliga radhus är uthyrda och inflyttningen sker i tre etapper fram till sommaren.

–          Det har varit en stor efterfrågan på radhusen, allt hyrdes ut snabbt. När vi tittar på efterfrågan och kötider för olika typer av bostäder så är våra radhusområden alltid väldigt populära. De fyller dessutom en viktig funktion för den som vill bo i radhus men kanske inte vill eller kan betala den kontantinsats som krävs vid köp. Därför känns det riktigt bra att kunna erbjuda Linköpingsborna nya hyresradhus i Ekängen. Att vi dessutom har kunnat använda Sveriges Allmännyttas ramupphandlade kombohus innebär att vi kunnat pressa både byggtid och pris, säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden.

Fakta

  • Totalt byggs 38 radhus i tre etapper
  • Radhusen är på 104 kvm fördelat på två våningar med 4 rum och kök
  • Kombohusen är ramupphandlade via Sveriges Allmännytta och har kommit till som ett sätt att bygga bostäder som kortar tiden och minskar kostnaden för att bygga.
  • Husen kan enkelt förklarat sättas ihop som ett legosystem med stor variation i höjd, bredd, färg och form.
  • Radhusen har byggts av Götenehus

Kontakter

Fredrik Törnqvist
Fredrik Törnqvist
VD

Bilder

Stångåstaden bygger 38 nya radhus med hyresrätt i Ekängen
Stångåstaden bygger 38 nya radhus med hyresrätt i Ekängen