Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Avtal tecknat – 46 lägenheter byggs i Skäggetorp

Pressmeddelande

Stångåstaden har tecknat avtal med leverantören Unibep S.A. om ett nytt bostadshus av modell Kombohus i Skäggetorp. Huset kommer att ersätta den fastighet som brann på Skattegården 101-106 i juni 2020. Rivningen av det brandhärjade huset har pågått sedan augusti i år och är nu inne i slutfasen. Planen är att byggnationen av det nya Kombohuset kan starta i maj 2022 och inflyttning beräknas kunna ske under andra kvartalet 2023.

Interiörbild från Kombohus Lamell, foto Unibep.

Det nya bostadshuset är ett prefabricerat hus i trä med tre våningar och innehåller totalt 46 hyreslägenheter.

–          Det glädjer oss att avtalet nu är signerat och att vi får möjlighet att bygga ett nytt hus i Skäggetorp. Det nya huset blir ett lyft för hela stadsdelen och innehåller 10 lägenheter fler än det huset som brann vilket är positivt. Valet av Kombohus gör att produktionskostnaderna och därmed även hyrorna hålls nere, säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden.

Entreprenaden avropas från det ramavtal som Sveriges Allmännytta presenterade tidigare i år. Avtalet innebär att Stångåstaden snabbt får tillgång till färdigupphandlade bostäder med bra standard och låg klimatpåverkan.

–          Vi är mycket glada över uppdraget och att kunna samarbeta med Stångåstaden kring nyproduktion i Skattegården. Det är vårt första kontrakt i programmet med Allmännyttans Kombohus och vi betraktar det som ett mycket viktigt steg för oss på den svenska marknaden, säger Michal Urbankowski, säljansvarig på Unibep/Unihouse.

Ritning av nordlig fasad.

Hyresgästerna som drabbades av branden i Skattegården har erbjudits förtur till lägenheterna i det nya huset.

Fakta:
Husleverantör är börsnoterade Unibep S.A. som är ett av de största byggföretagen i Polen.
Kombohus Lamell – prefabricerat hus med trästomme.
Tre våningar innehållande 46 lägenheter fördelat på:

5 st 1RoK á 32,5m2

19 st 2RoK á 48,1 m2

17 st 3RoK á 75,0 m2

5 st 4RoK á 89,5m2

Läs mer unibep.pl/en

Kontakter

Fredrik Törnqvist
Fredrik Törnqvist
VD

Bilder

Interiörbild från Kombohus Lamell, foto Unibep.
Interiörbild från Kombohus Lamell, foto Unibep.
Ritning från Unibep på nordlig fasad i Skattegården.
Ritning från Unibep på nordlig fasad i Skattegården.