Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Digital verksamhetsberättelse berättar om Stångåstadens satsningar för ett mer hållbart Linköping

Nyheter

Stångåstadens uppdrag är att utveckla Linköping och göra staden ännu bättre att bo och leva i. Det görs till exempel genom att med omtanke fortsätta bygga bort bostadsbristen och säkerställa bra, sunda och trygga hem till en femtedel av Linköpings invånare. I Stångåstadens digitala verksamhetsberättelse, som innehåller både års- och hållbarhetsredovisning kan du läsa mer om bolagets bidrag till ett mer hållbart Linköping.

Pandemin som bröt ut under 2020 gjorde att hemmet blev en än mer central plats för många. Stångåstaden har under året ställt om och hållit igång mycket av den ordinarie verksamheten för att kunna ge kunderna en trygg och professionell service. Vid årsskiftet pågick produktion av ca 750 nya bostäder och under 2020 färdigställdes 234 lägenheter. Det genomfördes omfattande renovering av ca 250 lägenheter och totalt satsade 392 mkr på underhåll.

–          Att ha ett tryggt hem och ett samhälle där vi hjälps åt, har sällan varit viktigare. Under året har vi fortsatt ge service till våra kunder: lämnat ut nycklar, bytt kylskåp, fixat avlopp och renoverat. Vi har bara fått göra det på nya sätt. Vi har fortsatt med våra spännande nybyggen, inte minst i Ebbepark och Eddan. Detta har varit av stor vikt, inte minst för alla våra entreprenörer och andra samarbetspartners, tillsammans har vi hjälp till att hålla igång arbetsmarknaden i vår region, säger Fredrik Törnqvist, vd Stångåstaden.

Att verka för ett mer hållbart Linköping är något som går som en röd tråd genom Stångåstadens verksamhet, oavsett om det handlar om miljömässig, ekonomisk eller social hållbarhet. I Stångåstadens hållbarhetsrapport beskrivs hur Stångåstaden, tillsammans med samarbetspartners, entreprenörer och hyresgäster, arbetar med att till exempel minska energiförbrukning, öka tryggheten eller att bygga mer hållbart.

Ta del av Stångåstadens digitala verksamhetsberättelse här: https://2020.stangastaden.se