Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Stångåstaden topp 5 bland landets mest attraktiva arbetsplatser

Pressmeddelande

Linköpings största bostadsbolag Stångåstaden är den femte mest attraktiva arbetsplatsen i landet bland medelstora bolag. Det stod klart när Great Place to Work idag offentliggjorde sin lista över Sveriges bästa arbetsplatser.

Great Place To Work gör sin ranking dels genom medarbetarundersökningar och dels genom att titta på hur företag motiverar, inspirerar och tar hand om sina anställda. Stångåstaden jämförs med övriga medelstora företag i landet. Stångåstaden har i år klättrat tre placeringar på listan från en åttondeplats till en femteplats.

–          Det är oerhört glädjande att våra medarbetare återigen ger oss ett gott betyg. 2020 har varit ett utmanande år. Vi genomförde en organisationsförändring som innebar nya arbetssätt och våra medarbetare har under året fått ställa om och till stor del arbeta på distans. Tack vare vår starka arbetsplatskultur så har vi hittat nya sätt att möta både varandra och våra kunder, så att vi trots rådande pandemi kan fortsätta erbjuda kunderna en bra och professionell service, säger Fredrik Törnqvist, vd Stångåstaden.

Bakom det höga engagemanget ligger många års arbete med värderingar, kultur och medarbetarinflytande.

–          Arbetsplatskulturen förändras i takt med de individer som arbetar med oss. Jag tror att den viktigaste faktorn bakom det höga engagemanget i vår organisation är att vi arbetar systematiskt och transparent för att tillsammans över tid stärka och utveckla vår arbetsplatskultur, säger Malin Wettre HR-chef på Stångåstaden.

Bakom kulisserna på Stångåstaden

På sajten ”Livet på Stångis”, berättar våra medarbetare själva om hur vardagen ser ut på Stångåstaden. Syftet med sajten är att ge potentiella och nya medarbetare en levande bild av hur det är att arbeta hos oss och visa upp hur vi är som arbetsgivare. Kolla in sajten här: livet.stangastaden.se

Kontakter

Fredrik Törnqvist
Fredrik Törnqvist
VD
Malin Wettre
Malin Wettre
HR-chef