Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Stångåstaden korad till en av Sveriges bästa arbetsplatser

Pressmeddelande

Under tisdagskvällen delade organisationen Great place to work ut pris till Sveriges bästa arbetsplatser 2018, om medarbetarna själva får välja. Rankingen görs dels genom medarbetarundersökningar och dels genom titta på hur företag motiverar, inspirerar och tar hand om sina anställda. Stångåstaden har i år klättrat från 16:e plats och är nu rankad på plats 8 bland Sveriges mest attraktiva arbetsplatser i klassen medelstora företag.

På tisdagsmorgonen firade medarbetarna på Stångåstadens lokalkontor i Ryd.

Sammantaget innebär resultatutvecklingen att 97 procent av medarbetarna på Stångåstaden kan rekommendera sin arbetsgivare, och att 97 procent upplever att de har en mycket bra arbetsplats.

– Vi har lyckas rekrytera och behålla kunniga medarbetare som med sitt engagemang bidrar till vår vision att ligga ett steg före. Och framförallt bidrar de till att det är kul att gå till jobbet varje dag,säger Stångåstadens VD Fredrik Törnqvist.

Stångåstaden har valt att använda Great Place to Work:s medarbetarundersökning för att kunna jämföra sig med och lära av de bästa arbetsgivarna i Sverige. Ambitionen är att jobba aktivt med årets resultat för att kunna prioritera och förbättra saker som är viktiga för varje enskild medarbetare.

– Vi märker att våra kunder blir nöjdare och att vi ökar vår affärsnytta om vi arbetar strategiskt och långsiktigt med vår företagskultur. Om vi är en attraktiv arbetsgivare så är vi attraktiva för våra kunder. Det är ett ständig pågående arbete som växeldrar, säger Fredrik Törnqvist.

Stångåstadens HR-chef Malin Wettre var nominerad till priset ”Årets HR-personlighet 2018”. Malin Wettre menar att nyckeln till en god företagskultur är att jobba med värderingar och att tro på sina medarbetare:

– Om jag ger varje enskild medarbetare utrymme att växa, vara delaktig och fatta egna beslut, skapar det ett engagemang och arbetsglädje hos oss alla, säger hon.

 

Fakta:
Great Place to Work® hjälper organisationer inom alla branscher och av alla storlekar att utvärdera och utveckla sin arbetsplatskultur. De som av sina egna medarbetare rankas allra högst i medarbetarundersökningarna lyfts fram på listor över de bästa arbetsplatserna, och erhåller kvalitetsutmärkelsen Sveriges Bästa Arbetsplatser.

För mer information, kontakta gärna:
Fredrik Törnqvist, VD Stångåstaden, telefon 072 574 96 60
Malin Wettre, HR-chef Stångåstaden, telefon 072 532 3138

Kontakter

Heidi Berger
Heidi Berger
Marknadschef

Bilder

På tisdagsmorgonen firade medarbetarna på Stångåstadens lokalkontor i Ryd.
På tisdagsmorgonen firade medarbetarna på Stångåstadens lokalkontor i Ryd.