Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Stångåstaden först ut att bygga bostäder på Folkungavallen

Aktuellt Livet i Linköping

I det nya kvarteret Folkungavallen, med centralt läge precis intill Linköpings nya simhall, påbörjas nu byggnationen av 75 nya lägenheter, 1–5 rum och kök. Preliminär inflyttning sommaren 2025.

–   Vi är glada att kunna trycka på startknappen för ännu ett bygge och erbjuda linköpingsborna attraktiva lägenheter med centralt läge. Hela byggbranschen befinner sig i ett tufft läge efter den senaste tidens kostnadsökningar. Vi har därför fått jobba om projektet tillsammans med vår entreprenör ED Bygg för att få ner kostnaden. Vi har arbetat enligt en framgångsrik samverkansform där vi tillsammans har arbetat fram nya lösningar som har gjort det här bygget möjligt, säger Fredrik Törnqvist, vd Stångåstaden.

Skissbild på det nya huset på Folkungavallen.

Spadtag 2023, inflytt 2025

Förhoppningen är att ett första spadtag kan tas sommaren 2023 men redan nu påbörjas vissa förberedande markarbeten. Preliminärt kan de första hyresgästerna flytta in efter sommaren 2025. Utöver lägenheterna byggs även tre kommersiella lokaler i bottenvåningen där en lokal är tänkt som restaurang.

Modernt ventilationssystem och solceller på taket

Fredrik Törnqvist, vd Stångåstaden

Fastigheterna kommer att klassas enligt miljöbyggnad silver, vilket bland annat innebär att de har en låg energianvändning, god ventilation och bra dagsljus.

–  Vi kommer använda ett modernt ventilationssystem vilket innebär att vi nyttjar värme och kyla i marken för att få en behaglig inomhustemperatur både under vintertid och sommartid. Huset kommer även att ha solceller på taken, säger Fredrik Törnqvist, vd Stångåstaden.

Skiss över husets placering på Folkungavallen.

Entreprenör för byggnationen av de 75 lägenheterna är ED Bygg. Stångåstadens dotterbolag Studentbostäder planerar att bygga drygt 100 studentbostäder på Folkungavallen, den byggnationen sker i ett senare skede.

Håll dig uppdaterad

Vill du ha löpande information om projektet, skriv upp dig på vårt nyhetsbrev: