Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Så gör vi skillnad tillsammans med det lokala föreningslivet

Livet i Linköping

Att ha en meningsfull fritid och en känsla av tillhörighet minskar risken för kriminalitet och utanförskap, inte minst hos våra barn och ungdomar. Därför tar vi våra föreningssamarbeten på största allvar och ser att vi tillsammans med idrottsrörelsen och föreningslivet verkligen kan göra skillnad.

Vårt uppdrag som Linköpings största bostadsbolag går långt utanför att bygga, förvalta och hyra ut bostäder. Vi jobbar också för att skapa trygga, hållbara stadsdelar där gemenskap och framtidstro tillsammans bygger framtiden i Linköping.

-Våra föreningssamarbeten är sedan länge en aktiv och prioriterad investering hos oss på Stångåstaden. I tider som dessa känns det dessutom extra viktigt för att i tid kunna fånga upp barn och ungdomar som annars kanske riskerar att hamna i fel sällskap och kriminella sammanhang, berättar Stångåstadens marknadschef Heidi Berger.

På Stångåstaden tog vi tidigt ett beslut att inte jobba med ren sponsring, utan i stället skapa samarbeten som gynnar våra hyresgäster på ett eller annat sätt. Vi ställer höga krav på motprestation hos de föreningar och organisationer som vi jobbar med, där allt bygger på dialog och långsiktighet för att vi tillsammans ska skapa positiv utveckling för våra stadsdelar och Linköping som helhet.

I föreningslivet finns riktiga vardagshjältar och fantastiska ideella krafter som tidigt kan fånga upp våra barn och ungdomar och erbjuda meningsfullhet och en sund gemenskap. Där vill vi gärna vara med och stötta och hitta gemensamma lösningar på hur vi kan nå ut och aktivera ännu fler

Heidi Berger, Stångåstaden

Några exempel på samarbeten under året

För stans bästa

Sommarkollon, hockeystipendier, culture camp och fotbollsturneringar är bara några exempel på aktiviteter vi har genomfört under året i samarbete med olika föreningar. Allt för stans bästa!

Våra grundläggande krav för att ingå samarbete med en förening är:

  • att verksamheten är bred och vänder sig framförallt till barn och ungdomar.
  • att föreningen antingen har en stark förankring i bostadsområdet alternativt bidrar till att utveckla Linköping och marknadsföra kommunen.
  • att samarbetet skapar mervärden för våra hyresgäster.

Läs mer om hur vi arbetar med föreningssamarbeten här.