Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Nu gör vi det möjligt för våra hyresgäster att hyra ut sin p-plats när den inte används

Aktuellt Livet i Linköping

Stångåstaden hyr ut ungefär 6 400 parkeringsplatser runtom i Linköping. För att möjliggöra fler parkeringsplatser i Linköpings innerstad och erbjuda våra hyresgäster en smart delningstjänst för parkering har Stångåstaden valt att ingå ett samarbete med företaget Fastpark. Samarbetet möjliggör för våra hyresgäster att hyra ut sin parkeringsplats när de inte själva använder den.

bilar som står parkerade på en parkeringsplats

Hur funkar det?

FastPark erbjuder en app som för samman personer som letar efter en tillfällig parkeringsplats med personer som har en parkeringsplats som de vill hyra ut under de tider man inte själv nyttjar platsen. FastParks app är helt fristående och har ingen koppling till Stångåstadens app. FastPark lanserar sin tjänst i Linköping under hösten och vi har i och med det valt att göra det möjligt för våra hyresgäster att hyra ut sin parkeringsplats via FastParks app. Hyresgäster som inte kan eller vill hyra ut sin parkeringsplats kan istället använda tjänsten för att själv hyra en tillfällig parkeringsplats.

Varför har vi inlett ett samarbete?

Det här är ett spännande samarbete där vi testar att erbjuda våra hyresgäster en så kallad tredjepartstjänst. Det är en nytänkande lösning som gör att vi kan vara med och underlätta parkeringssituationen i Linköping och som ökar nyttjandegraden av våra parkeringsplatser. Samma tjänst har erbjudits bostadshyresgäster i bland annat Göteborg.

Vad innebär samarbetet?

Våra parkeringsplatser (förutom garageplatser och platser som kräver tagg) har lagts in i FastParks app. Om man som hyresgäst vill hyra ut sin parkering anger man Stångåstaden som hyresvärd och får då upp en avtalstext som måste godkännas innan parkeringen kan läggas ut för uthyrning. Där regleras exempelvis hur mycket man får hyra ut sin parkeringsplats.

Var kan jag ta del av erbjudandet?

Du använder tjänsten genom att ladda ner FastParks app. Du hittar mer information om tjänsten och vad som gäller om du vill använda tjänsten på fastpark.se.

Som hyresgäst kan du inom kort även ta del av erbjudandet via Stångåstadens boendeapp där du hittar alla förmåner och erbjudanden riktat till våra hyresgäster.

Hur går det till?

Här hittar du en film som förklarar hur du går tillväga om du vill registrera din parkeringsplats i FastParks app.