Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Hemslöjd, syverkstad och gemenskap på kulturhuset Agora

Livet i Linköping

Hemslöjden i Östergötland arbetar för att sprida information och kunskap om slöjd och hantverk. Dom håller bland annat seniorslöjd och syverkstad i kulturhuset Agora i Skäggetorp. Det är populära träffar där det handlar om hantverk men också om gemenskap och hållbarhet.

Vårda det man har!

Annika Holmdal, Länshemslöjdskonsulent

Syverkstaden är öppen för alla över 15 år. Där kan man låna en symaskin och få tips om hur man vårdar det man har – hur man tar hand om sina kläder, lappar och lagar eller fållar upp sina byxor. På träffarna väljer de medverkande själva vad de vill arbeta med och får tycka till om vad man vill skapa.

En gång fyllde vi hela foajén men ull!

Annika Holmdal, Länshemslöjdskonsulent
Annika Holmdal, Länshemslöjdskonsulent.

Det finns stora möjligheter att prova på olika slöjtekniker. När det var dags att prova på att tova ull så fylldes hela Agoras foajé med ull. Både seniorslöjden och syverkstaden är gratis, öppen för alla och ingen föranmälan krävs – så varmt välkomna till hemslöjd på Agora.

Läs mer om Hemslöjden i Östergötland

Föreningssamarbete – för stans bästa

Tillsammans med det lokala föreningslivet och andra samarbetspartners arbetar Stångåstaden aktivt för att kunna erbjuda aktiviteter som bidrar till en meningsfull fritid för Linköpingsborna samtidigt som det bidrar till ökad delaktighet, trygghet och trivsel i våra bostadsområden. Läs mer om våra föreningssamarbeten