Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Culture camp – ett uppskattat kulturläger på Skylten

Livet i Linköping

Culture camp är ett läger för unga i åldern 12–16 år med inriktning på kulturverksamhet av olika slag. Carolina Dryselius som driver den ideella föreningen Capeja har varit med från start och under påsklovet arrangerades lägret för sjunde året. Då hängde 55 nyfikna ungdomar på kulturhuset Skylten i Linköping och fick under fyra dagar prova på dans, konst, design, musikproduktion och teater.

I filmen berättar Carolina om lägret. Filmat av Björn Rallare

Prova på 5 olika uttryck under 4 dagar!

Skylten har varit arena för lägret de senaste åren. Skylten har bra lokaler för den här typen av aktiviteter, allt under samma tak. Det är även där som Sensus studieförbund har sin verksamhet. Sensus står för ämnet musikproduktion under Culture Camp. Där får man, under handledning av läraren Emelie, prova på att skapa musik och lära sig mer om digital musikproduktion.

Förutom att vara projektledare för Culture camp så håller Carolina också i designgruppen. Där får man möjlighet att skapa en egen design, en bild eller en text som man sedan gör ett vinyltryck av som kan tryckas på en tröja eller väska.

Att måla ett stilleben med akrylfärg på duk och pannåer var fokus för konstgruppen som guidades av Vikky, som till vardags är konstnär.

Carolina Dryselius, projektledare Culture camp. Foto Björn Rallare.

Erfarna handledare och en härlig mix av ungdomar!

Tack vare de erfarna handledarna inom respektive område får ungdomarna bästa tänkbara vägledning under lägret. Det är en härlig stämning, ungdomarna hittar nya kompisar och förhoppningsvis någon ny fritidssysselsättning.

Lägret hålls under fyra dagar, ämnesområdena är dom samma år efter år men innehållet inom respektive område kan variera. För Stångåstadens hyresgäster är lägret gratis, övriga betalade 200 kr och då ingick materialkostnad och lunch.

Föreningssamarbete – för stans bästa

Tillsammans med det lokala föreningslivet och andra samarbetspartners arbetar Stångåstaden aktivt för att kunna erbjuda aktiviteter som bidrar till en meningsfull fritid för Linköpingsborna samtidigt som det bidrar till ökad delaktighet, trygghet och trivsel i våra bostadsområden. Läs mer om våra föreningssamarbeten