Vasastaden Norr

VÄLKOMMEN TILL VASASTADEN NORR

Här i Vasastaden Norr bor du i en genuin och trivsam gårdsmiljö. Samtidigt som du har nära till city med det rika utbudet av affärer, caféer och restauranger, bjuder närområdet även på lugna strövområden och lekplatser för barnen. Lingvallens idrottsplats ligger nära och här finns en aktiv fotbollsförening.

Från Vasastaden Norr kan du cykla eller gå till många platser, som Linköpings Konsert & Kongress, Domkyrkan och Resecentrum. Du har nära till det mesta, men bor ändå i en lugn och trygg miljö. Område​t har en fin blandning av hus från olika tidsepoker. Från hundra år gamla trähus, vidare via modernare hus byggda på 1990-talet till helt nybyggda hus. Våra projekt i Vasastaden Norr heter Alnen och Norrskenet. Alnen stod färdigt 2017 och i det gamla industrikvarteret vid Östgötagatan och Sveagatan bygger vi nu Norrskenet med 300 nya lägenheter. 

I VASASTADEN NORR HAR DU NÄRA TILL

  • Idrottsplats och lekplatser
  • Grönområden
  • Resecentrum och city
  • Lokala restauranger 
  • Mataffär

ALNEN

I Alnen har vi byggt 145 nya hyresrätter fördelat på 5-7 våningar. Byggår 2017. Alnen ligger längs med Industrigatan och sträcker sig från Östgötagatan upp till Bergsrondellen. 

I vår bostadsväljare för Alnen kan du se uthyrningsstatus, lägenhetsritningar, placering i fastigheten samt bofakta.

Klicka på bilden för att komma till bostadsväljaren. 

Rundtur i lägenhet i Alnen

Följ med våra kundavsariga Jenny och Fredrik på en rundtur i en lägenhet med 4 rum och kök i Alnen.

Hemma hos Felice och Jens

I en av våra nyproducerade lägenheter i Vasastaden i Alnen bor Felice med sin pojkvän Jens. Välkommen att titta in i deras hem!

NORRSKENET​

I det gamla industrikvarteret vid Östgötagatan och Sveagatan bygger vi nu 300 nya lägenheter. Två av etapperna är klara med 210 lägenheter och i tredje etappen kommer vi bygga 85 lägenheter med preliminär inflyttning 2023. 
Läs mer om Norrskenet etapp 3

I Norrskenets första etapp har vi byggt 97 lägenheter om 1–5 rum och kök i storlekarna 26–150 kvadratmeter. Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats.

I vår bostadsväljare för Norrskenet etapp 1 kan du se uthyrningsstatus, lägenhetsritningar, placering i fastigheten samt bofakta.


Klicka på bilden för att komma till bostadsväljaren för Norrskenet etapp 1.

I Norrskenets andra etapp har vi byggt 113 lägenheter om 1-4 rum och kök i storlekarna 28-100 kvadratmater. Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats. 

I vår bostadsväljare för Norrskenet etapp 2 kan du se uthyrningsstatus, lägenhetsritningar, placering i fastigheten samt bofakta.

Klicka på bilden för att öppna bostadsväljaren för Norrskenet etapp 2

Hemma hos Anna

Välkomna hem till Anna som bor i en lägenhet med 4 rum och kök i Norrskenet.

​​Områdeskarta

Återvinning

​Vasastaden Norr

P-platser​

​​Vasastaden Norr​

Lägenhetsfördelning

cirkeldiagram lägenhetsfördelning
 

Områdesansvarig​

Kontaktuppgifter till din områdesansvarig​ ​hittar du som boende hos Stångåstaden under Mina sidor.​
Läs mer